Idealmelk tertjies
Bestanddele
1 ½ koppies koekmeel
mespunt sout...
½ koppie suiker, plus 1 eetlepel ekstra
200g ongesoute botter, kamertemperatuur
2 eetlepels koue water
1 koppie warm water
3 x-tra groot eiers, by kamertemperatuur
1/2 koppie Ideal ingedampte melk, by kamertemperatuur
1 teelepel vanielje
kaneelsuiker
*Klein vleis pasteitjie foelie pannetjies of jou muffinpanne
Bestanddele
1 ½ koppies koekmeel
mespunt sout...
½ koppie suiker, plus 1 eetlepel ekstra
200g ongesoute botter, kamertemperatuur
2 eetlepels koue water
1 koppie warm water
3 x-tra groot eiers, by kamertemperatuur
1/2 koppie Ideal ingedampte melk, by kamertemperatuur
1 teelepel vanielje
kaneelsuiker
*Klein vleis pasteitjie foelie pannetjies of jou muffinpanne
In ‘n bak, meng die meel, sout en 1 eetlepel suiker. Voeg die botter by en krummel in met jou vingers.
Voeg 2 eetlepels koue water en bind die deeg saam. Voeg ‘n klein bietjie meer water by indien nodig, maar nie te veel nie. Dek die deeg en verkoel vir 20 minute.
Keer die deeg op ‘n meelbestrooide oppervlak uit, knie liggies, en vorm dan plat in ‘n netjiese reghoek.
Rol die deeg weg van jou (nie heen en weer), die vorming van ‘n 20 x 50 cm reghoek
Stip hier en daar ‘n stukkie botter en rol in, botter moet nog sigbaar in die deeg wees.
Vou die deeg nou dubbel, en vou weer dat jy ‘n vierkant het
Gee die deeg ‘n kwart draai (links of regs om ) en rol weer uit tot drie keer die lengte.
Vou die deeg nou weer dieselfde manier as voorheen, dek, en verkoel vir 30 minute.
Terwyl die deeg rus, maak die vulsel
Los 1/2 koppie suiker in die beker van warm water op, en laat afkoel tot kamertemperatuur. Klits eiers en ingedampte melk saam en dan deeglik klits die suiker water en vanielje by.
Syfer deur ‘n baie fyn sif – hierdie stap is baie belangrik vir ‘n gladde, glasagtige tekstuur.
Voorverhit die oond 200 C en sit ‘n rak in die onderste derde van jou oond.
Rol die deeg uit en druk sirkels wat sal pas in ‘n vlak muffin pannetjies of jou foelie pannetjies
Druk die deeg teen die randte van die pannetjies vas en gebruik ‘n eetlepel om die tert dop te vul tot net amper vol
Wanneer gevul, plaas onmiddellik (maar baie versigtig) in die oond en bak vir 15 minute. Verlaag die temperatuur tot 180 grade C en bak nog 10-12 minute, totdat vul net gestol (as ‘n tandestokkie kan regop bly opstaan in dit, is dit reg).
As jy sien die doppe begin baie pof , maak die oond deur oop vir ‘n rukkie, maak dan weer toe.
Laat die tertjies afkoel vir ‘n paar minute en geniet hulle terwyl hulle nog lou warm is.
*sit voor met kaneelsuiker
* plus minus 20 tertjies
Voeg 2 eetlepels koue water en bind die deeg saam. Voeg ‘n klein bietjie meer water by indien nodig, maar nie te veel nie. Dek die deeg en verkoel vir 20 minute.
Keer die deeg op ‘n meelbestrooide oppervlak uit, knie liggies, en vorm dan plat in ‘n netjiese reghoek.
Rol die deeg weg van jou (nie heen en weer), die vorming van ‘n 20 x 50 cm reghoek
Stip hier en daar ‘n stukkie botter en rol in, botter moet nog sigbaar in die deeg wees.
Vou die deeg nou dubbel, en vou weer dat jy ‘n vierkant het
Gee die deeg ‘n kwart draai (links of regs om ) en rol weer uit tot drie keer die lengte.
Vou die deeg nou weer dieselfde manier as voorheen, dek, en verkoel vir 30 minute.
Terwyl die deeg rus, maak die vulsel
Los 1/2 koppie suiker in die beker van warm water op, en laat afkoel tot kamertemperatuur. Klits eiers en ingedampte melk saam en dan deeglik klits die suiker water en vanielje by.
Syfer deur ‘n baie fyn sif – hierdie stap is baie belangrik vir ‘n gladde, glasagtige tekstuur.
Voorverhit die oond 200 C en sit ‘n rak in die onderste derde van jou oond.
Rol die deeg uit en druk sirkels wat sal pas in ‘n vlak muffin pannetjies of jou foelie pannetjies
Druk die deeg teen die randte van die pannetjies vas en gebruik ‘n eetlepel om die tert dop te vul tot net amper vol
Wanneer gevul, plaas onmiddellik (maar baie versigtig) in die oond en bak vir 15 minute. Verlaag die temperatuur tot 180 grade C en bak nog 10-12 minute, totdat vul net gestol (as ‘n tandestokkie kan regop bly opstaan in dit, is dit reg).
As jy sien die doppe begin baie pof , maak die oond deur oop vir ‘n rukkie, maak dan weer toe.
Laat die tertjies afkoel vir ‘n paar minute en geniet hulle terwyl hulle nog lou warm is.
*sit voor met kaneelsuiker
* plus minus 20 tertjies