Thursday 14 May 2015

Gerda se Swartlandse kieterkat-brood

 

Gerda se Swartlandse kieterkat-brood

Bestanddele

820ml Bruinbroodmeel
10g Kitsgis
125ml Suiker
5ml Sout
1 Suurlemoen se skil gerasper
2.5ml Neutmuskaat
2.5ml Fyn Kardomon
180ml Louwarm melk
160ml Botter gesmelt
1 Geklitse eier
1 Geklitse eier vir glaseersel

Instruksies

1) Meng die meel, suiker, sout, suurlemoenskil, speserye en gis.
2) Voeg die louwarm melk, gesmelte botter en eier by.
3) Meng en knie goed.
4) Laat rys tot dubbel volume.
5) Knie af en plaas op meelbestrooide oppervlak.
6) Rol ‘n ovaalvorm van 25cm.
7) Maak ‘n snit bo en onder van 10cm. Draai die twee stukke na binne soos ‘n spiraal.
8) Plaas op bakplaat en bedek met kleefplastiek. Laat rys tot dubbel volume.Voorverhit intussen die oond na 180°C.
9) Bestryk met eiergeel.
10) Sny 4 gleufies regs en vier gleufies links (((()))) oor die lengte van die brood.
11) Bak vir 30-35minute.