Thursday, 7 May 2015

Frikkadelpastei




Frikkadelpastei
Bestanddele vir die frikkadelle:
• 1 kg maal vleis
• 250 ml geweekte brood (in melk)
• Sout en peper na smaak...
• 2 eiers

Bestanddele vir die tertkors:
• 500 ml koekmeelblom
• 10 ml bakpoeier
• ‘n Knippie sout
• 250 ml botter of margarien
• 1 eier
• 5 ml water
Berei die frikkadelle:
1. Meng die maal vleis, brood, sout en peper en 1 geklitste eier goed saam.
2. Klits die ander eier apart.
3. Vorm frikkadelle en smeer hulle met die ander geklitste eier (dan breek die frikkadelle nie).
Berei die tertkors:
1. Voorverhit die oond tot 200 °C.
2. Sif die droë bestanddele saam.
3. Vryf die botter of margarien met die vingers in (dit moet soos mieliemeel lyk).
4. Klits die eier en water goed saam.
5. Meng met ‘n slaplemmes om ‘n stywe deeg te vorm.
6. Rol die deeg dun uit, voer ‘n gesmeerde oondbak daarmee uit en sit die frikkadelle in.
7. Sit nog ‘n lagie deeg bo-oor en sny met ‘n skerp mes ‘n paarsnytjies in.
8. Bak 30 minute lank.
Bron:
Die resepteboek, Tannie Poppie Kook