Grondboonbotterkoekies
Lewer 30
Bereiding: 10 min.
Bak: 8 min.
750 ml (3 k) meel
2,5 ml (½ t) bakpoeier
220 g botter, versag
250 ml (1 k) suiker
2 eiers
10 ml (2 t) vanieljegeursel
250 ml (1 k) grondbonebotter
Voorverhit die oond tot 180 °C en voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
- Meng die meel, bakpoeier en sout in ’n groot bak en sit eenkant. Klits die botter en suiker saam in ’n aparte bak tot vaal en donsig.
- Voeg die eiers en vanielje by en meng goed. Voeg die meelmengsel stadig by terwyl jy klits tot goed gemeng en ’n sagte deeg vorm. Klits die grondbonebotter in.
- Haal die deeg uit, verdeel in die helfte en sit elke helfte tussen twee velle bakpapier. Rol elke helfte uit tot ’n dikte van 5 mm. Sny sirkels met ’n ronde snyer uit.
- Pak die koekies op die bereide bakplaat en bak 8 minute of tot goudkleurig.