SJOKOLADE EN AMARETTI YSKASKOEK
250g donker sjokolade, gekap
1 eetlpl goeie kitskoffie
250g botter, sag
190g strooisuiker
1 eetlpl kakao
3 eiers, geskei
50g amandelvlokkies, liggies gerooster
50g glanskersies, gehalveer
300g Amaretti beskuitjies
2 eetlpl brandewyn of Cognac
Metode
Smelt sjokolade oor warm water, roer koffie by, laat effens afkoelKlits botter en suiker tot romerig
Klits koffie by
Klits eiergele by
Vou sjokolade by
Klits eierwitte tot sagte punte vorm
Vou by beslag
Voer 22cm losboompan met plastiek
Rangskik ‘n laag Amaretti beskuitjies op bodem
Sprinkel met ‘n bietjie brandewyn
Smeer helfte van beslaag oor
Herhaal laag beskuitjies en res van beslag
Bedek met laag beskuitjies
Bedek met plastiek en plaas oornag in yskas
Sny in dun skyfies en bedien