Thursday 18 September 2014

Warm Aartappelslaai




Warm Aartappelslaai
6 groot aartappels
25 ml olie
2 uie, gekap
250 g spek
125 ml blatjang
125 ml asyn
100 ml olie
15 ml mielieblom (Maizena)
250 ml melk

Kook die aartappels in soutwater tot sag. Sny dit in blokkies. Braai die uie in die 25 ml olie in 'n groot pan. Braai nou die spek saam met die uie tot gaar. Gooi die blatjang, asyn en orige olie by die mengsel in die pan en kook vinnig vir 2 minute. Meng die mielieblom met die melk en gooi dit stadig by die mengsel. Roer vinnig. Kook alles saam vir nog 2 minute. Gooi die sous oor die aartappels en meng liggies deur. Bedien warm.
(Vir variasie kan jy ook sampioene en/of soetrissies saam met die uie braai en dit byvoeg. As jy die spek uitlaat, het jy sommer 'n vegetariese weergawe van die gereg.)