Spekvleis-quiche
1 rol (400 g) skilferkorsdeeg
4 eiers
80-125 ml (1/3 -½ k) volroommelk
sout en peper
250 ml (1 k) sterk cheddarkaas, gerasper
250 g repiespek
ui- of parmesaankaassprinkels
Voorverhit die oond tot 190 °C.
- Voer ’n tertpan van 20 cm met die deeg uit en verkoel.
- Klits die eiers en melk saam. Geur goed met sout en peper.
- Sprinkel die kaas in die tertpan.
- Giet die eiermengsel oor. Pak die spekvleisrepies bo-op en rond af met die sprinkels.
- Bak 45 minute tot gaar. Sit voor met slaai.
- Vervang die skilferkors met filodeeg.
- Maak jou eie broskors: Verwerk 375 ml meel en 125 g koue botter tot dit soos broodkrummels lyk. Meng 1 eiergeel en 25 ml (5 t) yswater, giet by en verwerk die mengsel tot dit net bind. Vorm in ’n bol, verkoel en rol uit.