Monday, 26 May 2014

Tomato-Herb Frittata en Groenslaai



Tomato-Herb Frittata
12 eggs
 1 cup half and half (mix together equal parts light cream and milk)
 1/2 tsp each salt and pepper
 2 Tbsp. chopped fresh chives (or green onions)
 1 Tbsp. parsley

 1 tsp oregano
 1 pint grape tomatoes, halved
 6 ounces cheese, shredded (170g)
Preheat oven to 450 (232 C).  Mix first four ingredients.  Lightly grease a 13x9 baking dish.  Layer tomatoes, 1 cup cheese and herbs, then pour egg mixture over.  Sprinkle with remaining cheese.  Bake for 30 minutes.


Groenslaai:
 1x Avo
 1x Blikkie vars ertjies (NIE processed)
 Kaas opgesny in klein blokkies
 Genoeg fyn opgesnyde blaarslaai
 1/2 of heel ui fyn opgekap (eie keuse)
 En mayonaise om als te meng
 Sny als op en gooi in 'n bak, meng mayo deur en voila!
 Sout en trimmings na smaak