Sjokolade Basaarkoek
Porsies: 1 sjokoladekoek
Bestanddele
Koek
4 koppies suiker
5 ml (1 t) sout
1 liter (480g) koekmeel
4 eiers
10 ml (2 t) koeksoda
225 ml karringmelk
250 g margarien
500 ml (2 k) water
250 ml (1 k) olie
250 ml (1 k) kakao
Versiersel
250 g margarien
25 ml karringmelk
500 g versiersuiker
60 ml (¼ k) kakao
vars bessies vir versiering
4 koppies suiker
5 ml (1 t) sout
1 liter (480g) koekmeel
4 eiers
10 ml (2 t) koeksoda
225 ml karringmelk
250 g margarien
500 ml (2 k) water
250 ml (1 k) olie
250 ml (1 k) kakao
Versiersel
250 g margarien
25 ml karringmelk
500 g versiersuiker
60 ml (¼ k) kakao
vars bessies vir versiering
Instruksies
Koek• Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ’n diep, ronde koekpan goed.
• Sif die suiker, sout en meel saam in ’n groot mengbak.
• Klits die eiers, koeksoda en karringmelk saam.
• Klits die margarien, water, olie en kakao saam.
• Voeg die eiermengsel en die kakaomengsel by die meelmengsel en klits om goed te meng. Giet die beslag in die gesmeerde koekpan en bak 40 minute lank of tot gaar.
Versiersel
• Kook die margarien, karringmelk, versiersuiker en kakao 10 minute lank saam. Laat effens afkoel en giet oor die koek. Versier die koek met vars bessies.