Koringvrye sjokolade-rissie koekies
Maak: 36
Bereidingstyd: 10 minute
Baktyd: 10-12 minute
Oondtemperatuur: 180 ºC
Bereidingstyd: 10 minute
Baktyd: 10-12 minute
Oondtemperatuur: 180 ºC
125
g (125 ml) sagte margarien
160 g (200 ml) bruinsuiker
1 eier, geklop
175 ml organiese rogmeel
200 ml glutenvrye aartappelmeel
10 ml bakpoeier
50 ml kakaopoeier
7,5 ml rissievlokkies
50 g witsjokolade, gesmelt
50 g melksjokolade, gesmelt
160 g (200 ml) bruinsuiker
1 eier, geklop
175 ml organiese rogmeel
200 ml glutenvrye aartappelmeel
10 ml bakpoeier
50 ml kakaopoeier
7,5 ml rissievlokkies
50 g witsjokolade, gesmelt
50 g melksjokolade, gesmelt
1
Room die margarien en suiker. Voeg die eier by en klop tot lig en donsig.
2
Sif die twee soorte meel, die bakpoeier en kakaopoeier saam. Voeg die gesifte
meelmengsel saam met die rissievlokkies by die geroomde bottermengsel en knie
om 'n sagte deeg te vorm.
3
Skep teelepels vol van die mengsel op 'n liggies gesmeerde bakplaat en laat
genoeg ruimte tussen die koekies sodat dit kan sprei. Druk liggies met 'n vurk
bo-op elke koekie en bak in 'n voorverhitte oond vir 10 tot 12 minute.
4
Keer die koekies op 'n draadrak uit en laat afkoel. Drup gesmelte sjokolade oor
sodra dit afgekoel het. Bêre in 'n lugdigte houer.