Friday 8 November 2013

Broodslaai




Lourens de Lange
Broodslaai

6 hardgekookte eiers (fyngedruk mer n vurk)
6 eetl asyn
6 eetl suiker...
1 eetl mosterdpoeier
500ml mayonnaise
1 brood (sonder korsies) in blokkies gesny
Blokkies kaas
Agurkies in skyfies gesny (opsioneel)

Metode:

Braai blokkies brood in vlak olie tot goudbruin. Laat afkoel en dreineer op paper towel.

SOUS:

Meng eiers, asyn, suiker en mosterdpoeier saam oor lae hitte – roer gereeld sodat dit nie aanbrand nie. Sodra als mooi gemeng is en suiker gesmelt het kan jy afhaal van hitte. Voeg nou die mayonnaise en meng goed.

Die sous en brood kan apart in lugdigte houers oornag in die yskas gebere word.
Ek maak myne altyd die aand voor die tyd.
Voeg als 1uur voor opdiening saam.