Tuesday, 1 October 2013
Bonebredie met polenta
Bonebredie met polenta
Genoeg vir 4 mense
Bereidingstyd: 10 minute
Gaarmaaktyd: 50 minute
45 ml (3 e) botter
1 ui, gekap
3 knoffelhuisies, gekap
15 ml (1 e) droë gemengde kruie
5 ml (1 t) paprika
sout en vars gemaalde swartpeper
2 wortels, gerasper
1 blik (410 g) heel geskilde tamaties
750 ml (3 k) water
250 ml (1 k) polenta
30 ml (2 e) botter
125 ml (½ k) gerasperde kaas
1 blik (400 g) borlotti-bone
hand vol pietersielie, gekap
1 Smelt die botter in ’n groot kastrol en soteer die ui, knoffel, kruie, paprika, sout en peper tot die ui sag is. Voeg die wortels en tamaties by, verminder die hitte en laat prut 15 minute terwyl jy af en toe roer.
2 Gooi die water in ’n ander kastrol, geur met die sout en bring tot kookpunt. Gooi die polenta stadig in terwyl jy aanhoudend klits. Verminder die hitte en kook tot die polenta van die kante af begin wegtrek (sowat 45 minute). Roer die botter en kaas in. Bedek en sit eenkant.
3. Voeg die bone by die tamatiesous en laat prut oor lae hitte tot deurwarm. Sit voor oor die polenta.