Maalvleis-en-spek-filorolletjies
ongeveer 24 rolletjies
* bietjie olie * 1 ui, fyn gekap * 2,5 ml (½ t) vars gekapte knoffel * 2,5 ml (½ t) droë gemengde kruie * 250 g (1 pakkie) spek, gekap * 800 g maer beesmaalvleis * 2,5 ml (½ t) Mexican-geurmiddel * 410 g (1 blik) tamatie-en-uie-smoor * 15 ml (1 e) tamatiepasta * 30 ml (2 e) blatjang * sout en peper na smaak * 4 songedroogde tamaties, fyngesnipper * 250 ml (1 k) gaar witrys * 2 fetaskywe, in klein blokkies gesny * 250 ml (1 k) cheddar, in klein blokkies gesny
FILODEEG * 24 filodeegvelle * 125 ml (½ k) botter, gesmelt
Stel oond op 200 °C. 1 Verhit olie en soteer ui, knoffel en kruie. 2 Voeg spek by en soteer bietjie. Voeg maalvleis by en soteer tot gaar. 3 Voeg oorblywende bestanddele behalwe rys en kase by. 4 Laat kook tot gaar en sous dik is. Verwyder van hitte en laat bietjie afkoel. 5 Roer rys en kase by. 6 Filodeeg Plaas filovel horisontaal voor jou. Smeer met gesmelte botter en vou in breedte in helfte. 7 Skep ongeveer twee eetlepels maalvleismengsel op een lang kant van filovel. 8 Vou kort kante van filovel na binne en rol op. 9 Verf weer gesmelte botter bo-oor en plaas op bakplaat. Doen dieselfde met oorblywende maalvleis en filodeeg. 10 Bak filorolletjies vir 15 tot 20 min. of tot ligbruin bo-op. |
|