Tuesday 17 September 2013

Yoghurt Cupcake & Gekookte Versiersel



Yoghurt Cupcake

2 x 175ml yoghurt Grenadella Yoghurt...
¾ kop olie
1½ kop suiker
2¼ kop bruismeel
3 eiers
Sout


Klits yoghurt olie suiker saam en eiers 1vir 1 by.
Sif meel en sout by mengsel.
Skep ± 30 ml in elke cupcake bakkie – 28 - 30cupcakes.
Bak by 180 grade vir 15 – 20min.

Gekookte Versiersel: (Heerlik)

2 el Melk
⅓ kop Water
1kop Suiker
1 tl Gelatine
250g Botter/Margarine
2ml Vanilla essens

Meng melk, water, suiker in ‘n klein kastrol en plaas op lae hitte, roer totdat suiker opgelos het.
Gooi 2 extra eetlepels water in klein bakkie en sprinkle gelatien oor. Voeg gelatien mengsel in warm kastrol mengsel en roer tot opgelos.
Verkoel tot kamertemperatuur.
Klits botter en vanilla met ‘n elektriese menger tot so wit as moontlik. (± 5-8min)
Klits aanhoudend en voeg afgekoelde vloeistof geleidelik by tot mengsel lig en donsig is.