WILLE KAROO-BURGER: [KOOK EN KUIER IN DIE KAROO -ANNATJIE REYNOLDS]
(genoeg vir 12 burgers)
BESTANDDELE:
1 groot fyngekapte ui, in botter en olyfolie gesmoor tot sag en
deurskynend500g wildsmaalvleis, gemeng met 300g skaap-of varkmaalvleis.
Vars tiemieblare
vars gerasperde neut
sout en grofgemaalde swartpeper
1 geklitste eier
Gegeurde koekmeelblom
Olie om in te braai
MAAK DAN SO:
Meng die maalvleis, tiemie, neut, sout en peper. Meng die gebraaide ui
by. Roer eier by. Vorm die maalvleismegsel in in 12 ronde hamburger
vleiskoekies. As die vleismengselmoeilik hanteer, laat dit dit vir ‘n halfuur
in die yskas. Bedek die vleiskoekies met gegeurde koekmeel en braai in verhitte
botter en oliemengsel tot bruin en gaar.
Gebruik ‘n gewone of interessante hamburger broodjie of pita brood.
Smeer met koljander pesto, mayonnaise , maaskaas of olyfpesto. Pak ‘n toring
met ees roketblare of slaaiblare, dan die warm vleiskoekie en rond die smaak en
af met geroosterde rooi- en geel soetrissie ringe, ‘n wig of 2 camembert-of
ander kaas. Sweet chilli sous of waarvoor jy lus is en wat lekker is.