Monday, 29 July 2013
Spoorweg Koffie
Spoorweg Koffie - Wie kan dit nog onthou?
Bestandele:
3 Koppies witsuiker
2 Koppies sterk moerkoffie (klaar getrek)
3 Koppies Kookwater
½ Teelepel sout
Metode:
Roer suiker oor lae hitte in kastrol tot gekarmaliseerd
Voeg moerkoffie by
Roer oor lae hitte vir 10 tot 15 min (om koffiesterkte te verhoog)
Gooi eerste 2 koppies kookwater by, bietjie vir bietjie (wees versigtig, kan vinnig oorkook) roer aan houdend vir 2 minute
Voeg dan res van kookwater by, bietjies bietjies..1/4 koppie op 'n slag, roer aan houdend.
Voeg sout by, roer goed deur
Laat goed afkoel.
Filter deur baie fyn siffie, of lappie om enige gemaalde koffie te af skei .
Wanneer goed afgekoel, bottel dit en bere in yskas
Gebruik een teelepel kofffiestroop per koppie, halwe koppie kookwater en halwe koppie kookmelk...
Self beter met net gekookte melk....