Thursday 18 July 2013

Gebraaide Lewer en Uie




Gebraaide Lewer en Uie
500 g lamslewer, skoongemaak
Water
7 ml sout
5 ml varsgemaalde swartpeper
100 ml melk
150 ml koekmeelblom
150 ml sonneblomolie
1 groot ui, in dunskywe gesny

1 groen rissie, fyngekap
15 ml suiker
30 ml bruinasyn
 Week lewer 30 minute in genoeg water om te bedek. Dreineer entrek vel af. Sny in dun stukkies. Geur met peper en 5 ml sout en giet melk oor. Week 30 minute. Haal lewerskywe uit melk en rol liggies in meel. Verhit olie in braaipan en braai lewer 5-10 minute aan elke kant, of tot dit ligbruin is. Haal uit pan, dreineer en hou warm. Voeg uieskywe, rissie, suiker, asyn en res van sout by olie in pan en prut 10-15 minute. Voeg nog sowat 100 ml warm water by as jy meer sous wil hê.
Porsies 4-6.