Trots Suid-Afrikaanse malvapoeding
Genoeg vir 8
Bereiding: 15 minute
Gaarmaaktyd: 45–60 minute
Jy het nodig
1 k koekmeel
1 t koeksoda
ruim knippie sout
1 eier
1 k suiker
1 e appelkooskonfyt
1 e gesmelte botter
1 t asyn of suurlemoensap
1 k melk
Sous
50 ml room
100 ml Amarula-likeur of gewone room
½ k melk
1 k suiker
½ k warm water
125 g botter
1. Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer ’n bakplaat uit met bakpapier.
2. Sif meel, koeksoda en sout in ’n bak.
3. Klits eier en suiker in ’n aparte bak en voeg dan die appelkooskonfyt, botter en asyn of suurlemoensap by.
4. Voeg melk en meel by die eiermengsel en klits goed. Dit sal ’n los mengsel wees, maar dit sorg vir ’n lekker taai poeding.
5. Gooi dit in die bakplaat, bedek met foelie en bak vir 45-50 minute of tot ligbruin.
6. Sous Smelt al die bestanddele saam om die sous te maak en gooi oor die poeding sodra dit uit die oond kom.
7. Bedien met geklopte of dubbelroom of vanieljevla.
Nota: Jy kan dit vooraf maak en vries en dit ontdooi en verhit voor jy dit voorsit. Jy kan ook dit wat oorbly vries en later gebruik.