Tuesday, 21 February 2012

Generaal De la Rey's koek


Ons weet nou dat hy nie alleen die Boere gelei het nie, maar hy het ook van koek gehou. Hier is die resep in oorspronklike teks:
1½ pond flour
1 lb. fyn wit suiker
½ bottel melk
5 yers (eiers)
½ lb. botter
1 koppi skoon deurgesnyde resyntjiis sonder pit
1 koppi skoon korente
½ koppi fyn siterskil (wat is siterskil??)
½ koppi fyn limoenskil
10 druppels amandel
10 druppels fannille essens
1½ télepel "Baking" poeier
½ koppi amandels dun gesny
Sif di flour en "Baking" poeier tesame. Klop di botter met di suiker tot room dan di geel fan die yers een vir een daarby, dan di melk goed deurwerk. Strooi die flour fyntjies in, dan di styfgeklopte wit fan di yers, resyntjiis, siter skil, korente, limoenskil en amandels dun gesny, werk goed deur, ten laaste di druppels.
Smeer 'n regte groot form, strooi krummels daarin en skut uit wat tefeul is. Doet di deug daarin en bak in 'n warm oond fer 1½ uur tot 2 uur. Fersiir eers met wit fersiirsel en as dit goed droog is, dan weer met fersiirsel wat opgeklop is met 'n bitjie cochineal, maak rosiis of blomme daarop, De la Rey's naam is ook mooi.