WOENSDAG Pastorie hoender
DONDERDAG Green bean and carrot stew
VRYDAG Mossels met room
Rol ‘n rolletjie gekoopte skilferdeeg dun uit om in ’n 23 cm pasteibak te pas.
olie
450 g maalvleis
2 uie, in blokkies opgesny
1 soetrissie, in blokkies opgesny
sout
olie
450 g maalvleis
2 uie, in blokkies opgesny
1 soetrissie, in blokkies opgesny
sout
peper
knippie suiker
Braai die uie in olie tot sag.
Gooi die res van die bestanddele by en braai verder tot die vleis bruin is.
Gooi die mengsel in die pasteibak.
Maak ’n bolaag van die volgende bestanddele:
3 eiers
340 g maaskaas
sout
peper
Klop die eiers effens saam met die sout en peper.
Meng goed met die maaskaas.
Sprei die bolaag oor die vleis.
Sprinkel paprika oor.
Bak 30 minute lank by 180ºC.
Garneer die pastei met pietersielie en olywe.
Die pastei kan warm of koud bedien word saam met groente en ’n groenslaai.
Hierdie resep is genoeg vir 8 persone.
DINSDAG Fettuccine Alfredo
500 g fettuccine
500 ml room
15 ml olie
5 ml sout
100 g parmesan
vars gemaalde swartpeper
kookwater
Plaas die fettuccine in ´n diep glasbak en bedek dit met kookwater. Die kookwater moet ´n entjie bo die pasta wees. Voeg die sout en olie by en mikrogolf 10 minute teen 100%. Roer een keer tydens die kookproses.
Laat staan 10 minute en gooi water af. Gooi pasta in bak en roer die room en Parmesaankaas by. Eters kan self besluit oor die peper.
500 ml room
15 ml olie
5 ml sout
100 g parmesan
vars gemaalde swartpeper
kookwater
Plaas die fettuccine in ´n diep glasbak en bedek dit met kookwater. Die kookwater moet ´n entjie bo die pasta wees. Voeg die sout en olie by en mikrogolf 10 minute teen 100%. Roer een keer tydens die kookproses.
Laat staan 10 minute en gooi water af. Gooi pasta in bak en roer die room en Parmesaankaas by. Eters kan self besluit oor die peper.
WOENSDAG Pastorie hoender
Skakel oond aan op 180 grade.
Benodig:
4 stukkies hoender
1 koppie rys
1 koppie gemende gevriesde groente
1 pakkie hoender soppoeier
3 koppies water
1 knippie sout en peper
Metode:
Gooi rys en groente in casserole
Stooi soppoeier oor
Gooi water by
Plaas hoenderstukke bo-op rys mengsel
Geur die hoender met sout en peper
Sit casserole se deksel op en bak in oond vir 1 ½ uur.
DONDERDAG Green bean and carrot stew
INGREDIENTS
2 cups frozen green beans
2 cups frozen diced carrots
1 onion, diced
3 tbsp sunflower oil
2 tbsp sugar
1 tin corned meat, diced
1 packet oxtail soup
2 cups water
1 cup cooked white rice
METHOD
Brown the onion in sunflower oil until light brown. Add corned meat and fry briefly. Add green beans, carrots, sugar and 1 cup water. Cook until vegetables are tender Mix oxtail soup powder with 1 cup water and add to stew. Cook until most of the moisture is absorbed. Stir continuously Season to taste and serve
VRYDAG Mossels met room
Benodig:
250 g mossels (ontdooi)
125 ml room
1 ui – geskil en gekap
1/2 pakkie mushroom soppoeier
1 eetlepel olie (om uie in te braai)
Metode:
Braai gekapte uie in olie tot gaar (warm plaat)
Gooi nou die mossels by – roer.
Gooi nou die room by – roer.
Gooi nou die mushroom soppoeier by – roer.
Laat prut die mengsel vir 5 minute.
Dien op met gaar rys of vars brood.