125 sagte botter of margarine
250 ml suiker
... 1 blik kondensmelk
Gerasperde skil van 1 lemoen
50 ml lemoensap
2 pakke Mariebeskuitjies fyngerol
250ml klapper 100g kersies in kwarte gesny (opsioneel)
250 g/500 ml versiersuiker
50 ml suurlemoensap
• Smelt botter, suiker, kondensmelk, lemoenskil en sap in kastrol oor lae hitte tot alles gesmelt is.
• Haal van die stoof af en laat effens afkoel.
• Voeg krummels, klapper en kersies by.
• Meng goed.
• Druk mengsel vas in bak van 23 x 35 cm.
• Meng versiersuiker en suurlemoensap tot glad en smeer bo-oor.
• Laat afkoel en sny in repies van 3 x 6 cm
• Plaas in yskas om goed koud te word.
• Lewer 3 dosyn repies.
Dankie aan Marietjie Ferreira vir die resep