Friday, 6 September 2013

Hedgehog Rolls


DIABETIC CHOCOLATE FILLING

DIABETIC CHOCOLATE FILLING
250ml (1 cup) Fat Free Milk
60ml (41g) Sugalite
Pinch of Salt
5ml (1t) Vanilla Essences
40ml (8t) Cake Flour
20ml (4t) Cocoa
1 Large Egg

Rooi fluweel koek vir diabete

Rooi fluweel koek vir diabete
Voedings inligting per porsie: Kal 202, totale vet 1.3g, cholesterol 4mg.
270g volkoringmeel,
6g sout,
120ml onversoete appelsous, ,
155g kunsmatige versoeter,
2 eiers,
15g onversoete kakaopoeier,
30ml rooi voedselkleursel,
235ml laevet karringmelk,
5ml vanilla,
15ml wit asyn,
5g koeksoda.

Vla koek vir Diabete

Elize Erasmus


Vla koek vir Diabete

Ek was altyd mal oor ’n vla-koek. Ná my diabetes-diagnose het ek so daarna gesmag. Tot ek besluit het genoeg is genoeg, en my eie vla-koek geprakseer het.

Koek

150 g laevet-margarien
45 ml heuning
150 g (270 ml) bruismeel
knippie sout
3 eiers
Vla-vulsel

Veelsydige mikrogolfkoek




Veelsydige mikrogolfkoek

KOEK
2 ekstragroot eiers
250 ml (1 k) suiker
15 ml (1 e) mayonnaise
500 ml (2 k) koekmeel
10 ml (2 t) bakpoeier
knippie sout
5 ml (1 t) vanieljegeursel

Aartappelkaasrol


Aartappelkaasrol...

 
Die lente is hier en ons kan weer begin braai.  Hier is 'n lekker gereg om by braaivleis te maak.
 
700g aartappels (ongeveer 5)                                        
2 eiers
40ml botter of margarien                                               
sout na smaak
350ml meelblom (ongeveer)       

Thursday, 5 September 2013

Diabetiese Bederf *Spesery-karringmelkpoeding*




Diabetiese Bederf *Spesery-karringmelkpoeding*
....maar jy gaan net so lekker daaraan smul...

 (8 – 10 porsies)

3 eiergele
250 ml suikerplaasvervanger
2,5 ml sout
15 ml laevet-margarien, gesmelt
1 liter karringmelk
250 ml volgraan-bruismeel
5 eierwitte

Ingelegde aartappel slaai


4 kg Aartappels,
2x 750g bottels Mayonaise,
1 Blikkie Kondensmelk,

2 tot 3 Groot gekampte uie (na smaak)

BOEREWORS BRAAIBROODJIE




BOEREWORS BRAAIBROODJIE:
Once you’ve tasted one of these braaibroodjies, you’ll light a fire just to make one!
Makes 4
Preparation 5 minutes
Cooking time 15 minutes...
YOU NEED:
4 thin boerewors sausages, about the length of your hand
1 tin Rhodes braai relish (410 g)
butter
8 slices of bread
1 – 2 cups grated mozzarella

Grenadellakoek met krummelkors




Grenadellakoek met krummelkors

Genoeg vir 6 mense.
Bereiding: 10 minute
Baktyd: 40 minute...

Kors
30 ml (2 e) strooisuiker
125 ml (½ k) meel
40 g botter
50 g neutsplinters

GOURMET BEESBURGER




GOURMET BEESBURGER: [TOKS EN TJOPS]
BESTANDDELE:
6 PnP gourmet bees burgers
6 hamburger broodrolletjies
PnP bloukaas slaaisous...
PnP perske blatjang
Blaarslaai, in repe gesny
Vars roketblare

GARDEN MACARONI SALAD





GARDEN MACARONI SALAD: [LADY BEHIND THE CURTAIN]
INGREDIENTS:
1/4 cup Mayonnaise
1 ( 8-ounce) cream cheese, room temperature
1/4 cup sweet pickle relish...
1 tablespoon Dijon mustard
3 cups elbow macaroni, cooked, drained
1 cup chopped cucumber

Botterskorsie-en-feta-quiche




Botterskorsie-en-feta-quiche

Bereiding: 30 minute
Staantyd: sowat 15 minute
Gaarmaaktyd: sowat 50 minute...


400 g gekoopte broskorsdeeg, ontdooi
500 g botterskorsieblokkies
sout en peper
olyfolie
2 preie, fyn gesny
125 g spek, in blokkies gesny
150 g fetakaasblokkies

Pannekoek-lasagne



Pannekoek-lasagne

Hou jou lyf Italiaans - "Lasagne-toring"

Jy benodig
(vir 6-8 mense)
• 12 pannekoeke

Vir die vulsel
• olie vir panbraai
• 1 groot ui, fyngekap
• 1 wortel, geskil en gerasper
• 1 knoffelhuisie, fyngedruk

Winkeldeeg-pizza




Winkeldeeg-pizza

30 minute
(4 - 6 porsies)
  • meel om te sprinkel
  • 1 sakkie (500 g) winkeldeeg
  • 50 g tamatiepuree
  • 200 g mozzarellakaas, gerasper
  • 100 g groen olywe, ontpit
  • 100 g kersietamaties, gehalveer

Broslekkers met neute




Broslekkers met neute

Jy het seker al ’n peanut brittle in die winkel gesien. Hierdie is presies dieselfde ding, net met meer neute en geen preserveermiddels nie.

Jy benodig...

500g suiker
250g ongesoute neute soos amandels en kasjoeneute

Hawermoutkoekies




Hawermoutkoekies

’n Kindertyd-‘classic’ - Ek onthou dié smaak uit my kinderjare.

Jy benodig...

(vir ongeveer 2 dosyn koekies)
2 koppies hawermout
1 koppie klapper
1 koppie suiker
1 koppie koekmeelblom
1 teelepel koeksoda
’n knippie sout

MIELIEKOEKIES




MIELIEKOEKIES: [RSG]
deur Heleen Meyer.
Menige kind is gaande oor ’n mieliekoekie en dis ’n wonderlike ete, bygereg of peuselhappie. Dis vinnig om te maak, so maak sommer dubbel, want dis ’n lekker happie vir ’n kosblik.
BESTANDDELE:
1 x 420g blik geroomde suikermielies...
140g (250 ml) bruismeel
5 ml bakpoeier

Risotto in 'n drukkoker




Risotto in 'n drukkoker
Die sukses van die dis hang af van die verhouding van die rys tot die vloeistof.
Dit is altyd 1 koppie rys en 2 koppies vloeistof.
Bestanddele
75g botter
 1 ui, gekap
 2 knoffeltoontjies, gekap
 2 preie, gekap
 1 teelepel tiemie
 1 koppie Arborio-rys

Lunette se 4 lae sonde




Lunette se 4 lae sonde
Bestanddele
4 wraps
 ½ koppie mayonnaise of maaskaas
 ¾ koppie soetrissiesous
 1 eetlepel fyngemaakte knoffel
 1 - 1½ koppie gerasperde Cheddarkaas

Botterskorsierol




Botterskorsierol
1 pakkie 500g botterskorsie
500ml room
Bruinsuiker
Kaneel
Meel
Skilferdeeg

MINI-BURGERS MET LENSIES EN DOOPSOUS




MINI-BURGERS MET LENSIES EN DOOPSOUS


JY BENODIG
1 koppie bruin lensies
1 lourierblaar
1 ui, gekap
1 knoffelhuisie, gekap
1 prei, gekap

GOUE BLOMKOOL




GOUE BLOMKOOL

JY BENODIG
2 eetlepels druiwepitolie
500g blomkool
1 knoffelhuisie, gekap
1 lourierblaar
1 kaneelstokkie
4 naeltjies

AARTAPPELKOEK MET EIERVRUG



AARTAPPELKOEK MET EIERVRUG

JY BENODIG
2 medium eiervrugte
seesout
3 eetlepels druiwepitolie
8 medium aartappels, geskil
1 eetlepel botter
2 eetlepels druiwepitolie

FRANSE TORTILLA




FRANSE TORTILLA

JY BENODIG
1 pak skyfies
4 eiers
2 eetlepels botter
2 eetlepels olyfolie
1 eetlepel koljander

WAT-IS-IN-DIE-TUIN TERT




WAT-IS-IN-DIE-TUIN TERT

JY BENODIG
200g elk botterskorsie, aartappel, patat, rooiuie, aspersies
1 eetlepel druiwepitolie
seesout
grofgemaalde swartpeper
1 vel skilferkors- of broskorsdeeg, ontdooi

Roses of autumn leaves


KRISPY KREMES (DOUGHNUTS) RESEP



Dianne Ten Haaf
KRISPY KREMES (DOUGHNUTS) RESEP
This recipe makes 3 baker's dozen donuts (that's 39!). You can scale it down - or up - as you need!
Donuts
3 (1/4 ounce / 7g) packages yeast (3/4 oz / 21g total) - I used "Rapid Rise" but traditional is fine too - it just affects the rising times
1/2 cup (120ml) water (105-115F / 40-46C)...
2 1/4 cups (530ml) milk, scalded, then cooled
3/4 cup (169g) sugar

Amarula Pancake Recipe




Justin Bonello
 
A lot of people have emailed me for my Amarula Pancake Recipe. Amarula Today's your lucky day!

You'll need:
4 cups of flour
1/2 a cup of sugar...
a drizzle of sunflower oil
4 – 5 free-range or organic eggs
about a litre of milk

FLIPPEN LEKKA GEBRAAIDE AARTAPPELS




FLIPPEN LEKKA GEBRAAIDE AARTAPPELS

750ml Kookolie
750ml koue water
8 tot 12 Medium grootte aartappels geskil en halfeer....
Plaas koue olie en koue water bymekaar in pot.
Voeg die heel aartappels by en plaas deksel op.
Plaas op stoofplaat op hoogste stelling.
Kook vir sowat 45 minute.

Heerlike wortelkoek met Amarula-likeur




Marinda Knuffel

Om die koek te maak het jy nodig: 

2 koppies gesifte koekmeel, 2 teelepels bakpoeier, 1 teelepel koeksoda, 1 eetlepel gemengde speserye (kaneel, 'n tikkie fyn naeltjies), 1 teelepel sout, 4 groot eiers wat tot kamertemperatuur afgekoel het, 1 kookolie, 1 koppie strooisuiker, 2 koppies gerasperde wortel, 1 koppie gerasperde pynappel of Granny Smith-appel, sap goed uitgedruk, 1 koppie gekapte pekanneute, koppie Amarula Cream en koppie fyn appelkooskonfyt.

Easy Marshmallow Fondant