Friday, 21 June 2013

Lemoenkonfyt




Lemoenkonfyt


1 kg lemoene
growwe sout
2,5 liter water
1,25 kg suiker
20 ml suurlemoensap
4 cm vars gerasperde gemmer

Mealie bread





Mealie bread (Cooking from the Heart)

Recipe from Nompumelelo Diko

Makes 1 loaf

This is one of those popular South African recipes and is great for a side dish at a braai or as part of a lunch-box snack.

1 cup (250 ml) coarse mealie meal
2 tsp (10 ml) baking powder
1 cup (250 ml) cake flour

Klapper-en-lemoenbeskuit




Klapper-en-lemoenbeskuit
 1 kg bruismeel
5 ml sout
375 ml (1½ k) suiker
625 ml droë klapper
Fyngerasperde skil van 1 lemoen
500 g botter, gesmelt
1 blik (420 g) klapperroom
60 ml karringmelk

Orange pudding







Orange pudding
(Serves 4 - 6)

Syrup
125 ml orange juice
250 ml water
125 ml sugar (100 g)
30 ml butter or margarine

Cape Pumpkin Bredie Potjie




Cape Pumpkin Bredie Potjie

Potjie No: 3
Serves: 6
Cooking Time: 2 hours
Ingredients
500 g lamb shank, sawn into slices
500 g breast of lamb, sawn into portions
2 large onions, sliced
2 cloves garlic, chopped
1 piece root ginger, peeled and chopped

Knope prentjie vir babakamer



'n Olifant gemaak vir 'n babakamer met knope

Onderstebo-tert met ’n patat-kinkel





Onderstebo-tert met ’n patat-kinkel

GENOEG VIR 4
BEREIDINGSTYD 30 minute
BAKTYD 35 - 40 minute

Patat- tarte tatin

Die klassieke weergawe word met appels gemaak, maar ek wou dit ’n Suid-Afrikaanse gevoel gee deur patats te gebruik. Die patat word soos soetpatats gemaak en dan in ’n tarte tatin omskep. Bedien as bykos of as nagereg met geklopte room.

200 g (220 ml) botter
160 g (200 ml) witsuiker

Ouma Catherina se konfyt rotskoekies



Ouma Catherina se konfyt rotskoekies – Magda Johnstone Elke padkos-mandjie moet ‘n soetigheid inhê. Magda vertel dis haar Ouma Mooihoek se resep. Dit word rotskoekies genoem weens die deeg wat bo-oor gerasper word. Heel gepas word die rotskoekies in die Swartberg-pas uit die mandjie gehaal.

24 koekies

3 K koekmeelblom
1 K botter
1 K suiker
2 t bakpoeier
2 eiers

Maleise Kerrie sous wat met alles gaan

Zelna Voges

SOET MALEISE KERRIE

2 lourierblare
4 heel naeltjies
4 heel, rooi brandrissies

6 groot huisies knoffel
3 kaneelstokkies, in kleiner stukkies gebreek
50ml sonneblomolie
2 groot uie, in ringe gesny
30ml goeie kerriepoeier
15ml borrie
1,4kg maer stowelamsvleis

Thursday, 20 June 2013

Spicy-bombay-potatoes




Spicy-bombay-potatoes
Baby pearl potatoes- 250 gms (washed and scrubbed well)
Red onion- 1 large
Ginger paste- 1/2 tbsp
Garlic paste- 1/2 tbsp
Coriander powder- 1 tsp
Chilli powder- 1/4 tsp
Turmeric powder- 1/8th tsp
Cumin powder- 1/2 tsp

SPINASIE-EN-SAMPIOENTERT




SPINASIE-EN-SAMPIOENTERT
 (Dit lewer 1 tert)
 Kors:
 120g koekmeelblom (250ml)
 100g gerasperde cheddarkaas (250ml)
 125g margarien
 Vulsel:
 350g vars spinasie
 60g sampioensoppoeier (1 pakkie)
 250ml suurroom of 250ml room of 125ml room en 125ml melk
 1middelslag ui, gekap

Handdoeke




Great for all the pool towels this summer!
Over time, towels build up detergent and fabric softener, leaving them unable to absorb as much water and smelling funky. Recharge them by washing them once with hot water and one cup vinegar, then a second time with hot water and half cup baking soda. This strips the residue and leaves them fresh and able to absorb more water again. Works like a charm!

Wednesday, 19 June 2013

Skon ontbyt




Maak skons beslag, rol baie dun uit, bak tot gaar. Sit roereier en spek op en bak in die oond tot kaas gesmelt is

Gerookte Varkvleis in Slowcooker




Ansie VanWyk
Hi daar. Wil net met julle deel. Sondag het ons heerlike gerolde, gerookte, varkvleis (buston butt - hoop dit is reg gespel) gehad. Het dit in die slowcooker op hoog vir 6 ure gekook. So in sy 'net-sakkie' met 'n halwe koppie water en so ± 2 eetlepels worcestersous bo-oor die vleis gegooi. Ek het 'n groot ui in dik skywe gesny en dit onder in die pot gesit met die vleis bo-op. Geen sout. Dit was heerlik sag!

SKORSIE TERT




Linda Venterposted to
SKORSIE TERT
5 gaar skorsies
2 eetl meel
1 teel bakpoeier
1 eetl margarine
1/2 kop suiker
3 geklitste eiers

Lam Boontjie Bredie




lam boontjie bredie

Braai 1 kg lam skenkels (gooi eers sout en peper oor) in ‘ baie warm pan en bietjie olie vir so 5~10 minute. Verwyder die lam en braai een gekapte ui tot bruin, voeg 2 gekapte huisies knoffel by en braai vir ‘n minuut. Verwyder alles uit die pot. Voeg 10 klein aartappeltjies in die bodem gevolg met die vleis, uie, knoffel, die sap van 4 suurlemoene, 4 teelepels peper en 500 ml kookwater met ‘n vleis-ekstrak (beef stock) daarin opgelos.

Baked Fruit Dessert




Baked Fruit Dessert

125 ml (½ cup) sugar
50 g (¼ cup) margarine
2 extra large eggs
60 ml (¼ cup) milk
5 ml (1 tsp) Baking Powder
250 ml (1 cup) cake flour
pinch of salt

Bacon and Onion Foil Packet Potatoes




Bacon and Onion Foil Packet Potatoes

 These are also awesome to make when camping also No mess clean up

Ingredients-

2 to 3 sheets of heavy-duty foil
1 packet onion soup powder
10-12 baby red potatoes, thinly sliced
12 slices of cooked and crumbled bacon
1 cup cheese (optional)
Salt and pepper to taste

2 Bestanddele Pannekoek

 
 

Talita Nel
Vinnige pannekoek - 2 bestandele . ryp piesang wat jy mash dan gooi jy 'n eier by en jy bak hom !!

Skurwe Abrahams Beskuit




Naomi le Roux
Skurwe Abrahams Beskuit


5 x 250 ml, ongesif, afgemeet koekmeelblom
15 ml kremetart,
12.5 ml sout,
500 ml suiker,
250 g botter/margarien @ kamertemp,
250 ml karringmelk,

Tuesday, 18 June 2013

2 Ryspoeding Resepte

Outydse Ryspoeding

Bestanddele
500ml gaar rys, baie sag gekook
700ml melk

125ml suiker
2 eiers, geskei
5ml vanillageursel
125ml pitlose rosyne
30ml strooisuiker

Uil afstandbeheerder




Hannelie Barnard
Mooi en prakties ook!

Flubber




Want to spend 5 minutes making something to occupy the kiddos for hours.....make some Flubber!

Kids love Flubber -- it's slimy without being sticky, it's silly without being disgusting, and it holds its shape without drying out. Best of all, you and and your kids can make it with simple household materials :)

 Before anyone asks, this recipe came from a preschool YEARS ago and it calls for Borax - this is completely safe and VERY different from Boric Acid - don't freak out!

What you need:
3/4 cup cold water
1 cup Elmer’s glue

Mexikaanse maalvleis met tramezzini-driehoeke




Mexikaanse maalvleis met tramezzini-driehoeke
Genoeg vir: 4
Gaarmaaktyd: 40 minute

• 30 ml sonneblom- of olyfolie
• 1 ui, fyngekap
• 500 g beesmaalvleis
• 2 blikke Mexikaanse tamaties (of gebruik 1 blik gekapte tamaties en 1 blik Mexikaanse tamaties vir ’n matiger geur)
• 2 tramezzini- of pita-brode

Boerebeskuit

Amanda Weber Destroo

Beskuit resep.
Ek gebruik kits gis.
750ml melk,
500g botter/­margarien,
400g(500ml) suiker,

Ongeveer 2 liter sterk lou water.
6 pakkies kitsgis(7g stokkies)
75ml sout,
5kg koekmeel,
5 eiers,
1 blik kondensmelk,
50ml suurlemoensap.

Broccoli Slaai (4 resepte)

Liefa Griesel

Broccoli Slaai
Neem 1 broccoli-kop en sny op in stukke.
Gooi kookwater oor en laat staan tot afgekoel.
Dreineer water.
Braai 1 pakkie gekapte bacon & laat afkoel.
Sny cheddar kaas in blokkies.

karamelhorinkies




Marnelda de Beer

Ek het besluit om karamelhorinkies met 'n twist te maak vir my seun se verjaarsdag. (Net omdat ek nie cupcakes suksesvol kan maak nie. - haha) Alles is eetbaar.

Karamelkondensmelk en rice crispies gemeng. Sit in roomyshorinkie. Smelt sjokolade en drup oor. Die balletjie is whispers sjokolade balletjie wat jy rol in "sticky stuff" ( te kry by koekwinkels) en dan rol in eetbare blinkers. Sit vas met nog sjokolade en geniet!

Malvapoeding met Amarula




Karien Kapp
Lus vir iets lekkers. Malvapoeding met Amarula - sous . Njammies.
220 g strooisuiker
2 groot eiers
30 ml g...ladde appelkooskonfyt
125 ml melk
30 ml botter/margarien
5 ml wit asyn
185 g gewone meelblom

Patatbrood





Patatbrood

Genoeg vir: 2 brode
Oondtemperatuur: 220 °C
Baktyd: 45 minute

• 250 g gaar patat, fyngedruk of tot ’n puree verwerk
• sowat 400 ml louwarm water
• 750 g koekmeel
• 5 ml sout