Klapper-en-lemoenbeskuit
1 kg bruismeel
5 ml sout
375 ml (1½ k) suiker
625 ml droë klapper
Fyngerasperde skil van 1 lemoen
500 g botter, gesmelt
1 blik (420 g) klapperroom
60 ml karringmelk
Potjie No: 3 Serves: 6 Cooking Time: 2 hours Ingredients
500 g lamb shank, sawn into slices
500 g breast of lamb, sawn into portions
2 large onions, sliced
2 cloves garlic, chopped
1 piece root ginger, peeled and chopped
Die klassieke weergawe word met appels gemaak, maar ek wou dit ’n
Suid-Afrikaanse gevoel gee deur patats te gebruik. Die patat word soos
soetpatats gemaak en dan in ’n tarte tatin omskep. Bedien as bykos of as
nagereg met geklopte room.
Ouma Catherina se konfyt rotskoekies – Magda Johnstone Elke padkos-mandjie moet ‘n soetigheid inhê. Magda vertel dis haar Ouma Mooihoek se resep. Dit word rotskoekies genoem weens die deeg wat bo-oor gerasper word. Heel gepas word die rotskoekies in die Swartberg-pas uit die mandjie gehaal.
24 koekies
3 K koekmeelblom
1 K botter
1 K suiker
2 t bakpoeier
2 eiers
Great for all the pool towels this summer! Over time, towels build up detergent and fabric softener, leaving them unable to absorb as much water and smelling funky. Recharge them by washing them once with hot water and one cup vinegar, then a second time with hot water and half cup baking soda. This strips the residue and leaves them fresh and able to absorb more water again. Works like a charm!
Hi daar. Wil net met julle deel. Sondag het ons heerlike gerolde, gerookte, varkvleis (buston butt - hoop dit is reg gespel) gehad. Het dit in die slowcooker op hoog vir 6 ure gekook. So in sy 'net-sakkie' met 'n halwe koppie water en so ± 2 eetlepels worcestersous bo-oor die vleis gegooi. Ek het 'n groot ui in dik skywe gesny en dit onder in die pot gesit met die vleis bo-op. Geen sout. Dit was heerlik sag!
Braai 1 kg lam skenkels (gooi eers sout en peper oor) in ‘ baie warm pan en bietjie olie vir so 5~10 minute. Verwyder die lam en braai een gekapte ui tot bruin, voeg 2 gekapte huisies knoffel by en braai vir ‘n minuut. Verwyder alles uit die pot. Voeg 10 klein aartappeltjies in die bodem gevolg met die vleis, uie, knoffel, die sap van 4 suurlemoene, 4 teelepels peper en 500 ml kookwater met ‘n vleis-ekstrak (beef stock) daarin opgelos.
These are also awesome to make when camping also No mess clean up
Ingredients- 2 to 3 sheets of heavy-duty foil 1 packet onion soup powder 10-12 baby red potatoes, thinly sliced 12 slices of cooked and crumbled bacon 1 cup cheese (optional) Salt and pepper to taste
Want to spend 5 minutes making something to occupy the kiddos for hours.....make some Flubber!
Kids love Flubber -- it's slimy without being sticky, it's silly without being disgusting, and it holds its shape without drying out. Best of all, you and and your kids can make it with simple household materials :) Before anyone asks, this recipe came from a preschool YEARS ago and it calls for Borax - this is completely safe and VERY different from Boric Acid - don't freak out!
What you need: 3/4 cup cold water 1 cup Elmer’s glue
Mexikaanse maalvleis met tramezzini-driehoeke
Genoeg vir: 4
Gaarmaaktyd: 40 minute
• 30 ml sonneblom- of olyfolie
• 1 ui, fyngekap
• 500 g beesmaalvleis
• 2 blikke Mexikaanse tamaties (of gebruik 1 blik gekapte tamaties en 1 blik Mexikaanse tamaties vir ’n matiger geur)
• 2 tramezzini- of pita-brode
Broccoli Slaai Neem 1 broccoli-kop en sny op in stukke. Gooi kookwater oor en laat staan tot afgekoel. Dreineer water. Braai 1 pakkie gekapte bacon & laat afkoel. Sny cheddar kaas in blokkies.
Ek het besluit om karamelhorinkies met 'n twist te maak vir my seun se verjaarsdag. (Net omdat ek nie cupcakes suksesvol kan maak nie. - haha) Alles is eetbaar.
Karamelkondensmelk en rice crispies gemeng. Sit in roomyshorinkie. Smelt sjokolade en drup oor. Die balletjie is whispers sjokolade balletjie wat jy rol in "sticky stuff" ( te kry by koekwinkels) en dan rol in eetbare blinkers. Sit vas met nog sjokolade en geniet!