13 X DOOPSOUS RESEPTE VIR PLATTERS
Maklike doopsous
1 koppie mayonaise...
1/2 medium ui fyn gerasper
1 eetlepel kondensmelk
1/2 koppie fyngerasperde kaas
Meng alles saam, verkoel en geniet.
*
Maklike Mosterd en Kondensmelk Doopsouse
Bestandele:
125 ml kondensmelk
10ml mosterd
30ml asyn
15ml botter (gesmelt)
sout en peper
Metode:
Meng bestandele goed.Voeg nou gesmelte botter by en klop tot gladde mengsel.
*
Kaas en Mayo Doopsous:
Meng Mayonnaise, Gerasperde Kaas, Paprika en Gedroogte Pietersielie
Maaskaas Doopsous:
Houertjie maaskaas – deel dit in 2 bakkies –
1ste bakkie – gooi bietjie mayonnaise by, tuna, gerasperde kaas, gekapte ui, chutney sout en peper en meng goed.
2de bakkie – meng bietjie mayonnaise by, aangemaakte mosterd, gekapte ui, agurkies fyn gekap, sout en peper en bietjie droe pietersielie.
*
KAAS-EN-MOSTERD DOOPSOUS:
125ml gerasperde cheddar kaas
250ml room
45ml franse mosterd
Maklike doopsous
1 koppie mayonaise...
1/2 medium ui fyn gerasper
1 eetlepel kondensmelk
1/2 koppie fyngerasperde kaas
Meng alles saam, verkoel en geniet.
*
Maklike Mosterd en Kondensmelk Doopsouse
Bestandele:
125 ml kondensmelk
10ml mosterd
30ml asyn
15ml botter (gesmelt)
sout en peper
Metode:
Meng bestandele goed.Voeg nou gesmelte botter by en klop tot gladde mengsel.
*
Kaas en Mayo Doopsous:
Meng Mayonnaise, Gerasperde Kaas, Paprika en Gedroogte Pietersielie
Maaskaas Doopsous:
Houertjie maaskaas – deel dit in 2 bakkies –
1ste bakkie – gooi bietjie mayonnaise by, tuna, gerasperde kaas, gekapte ui, chutney sout en peper en meng goed.
2de bakkie – meng bietjie mayonnaise by, aangemaakte mosterd, gekapte ui, agurkies fyn gekap, sout en peper en bietjie droe pietersielie.
*
KAAS-EN-MOSTERD DOOPSOUS:
125ml gerasperde cheddar kaas
250ml room
45ml franse mosterd
Meng al die bestandele tot glad en verkoel
*
BLOUKAAS DOOPSOUS:
125gr bloukaas
125 gr roomkaas
125ml suurroom
30 gr gemalde amandels of macadamia neute
30 ml gekapte grasuie
15 ml brandewyn
3ml droe mosterdpoeier
Verpulp al die bestandele in voedselverwerker
*
HAM-EN-BLATJAN DOOPSOUS:
250gr ham
125ml mayonaise
125ml suurroom
40ml blatjan
5ml kerriepoeier
2ml suurlemoensap
Verpulp alles saam
*
MOSSELDOOPSOUS:
2 blikkies gerookte mossels
250gr maaskaas
15ml suurlemoensap
200ml suurroom
sout en peper
Verpulp alles saam
*
ADVOKADODOOPSOUS:
2 ryp advokadopeer
15ml suurlemoensap
250gr gladde maaskaas
3ml tobascosous
60ml mayonaise
30ml gekapte pietersielie
sout en peper
Verpulp alles saam
*
VINNIGE DOOPSOUS
250 ml room
250 ml ongegeurde joghurt
34 g wit uiesop poeier
Meng alles saam en laat `n rukkie staan vir die geure om te ontwikkel. Vir `n gesonder weergawe gebruik 500 ml joghurt en laat die room uit.
*
UIE DOOPSOUS
190 ml room
45 ml mayonnaise
250 g korrelrige maaskaas
5 ml fyngerasperde ui
knippie rooipeper
1 ml Aromat
Meng alles deeglik saam en verkoel ten minste 30 minute voor bediening.
*
DRIE MAKLIKE DOOPSOUSE
Jy benodig
3 bakkies room- of gladde/chunky maaskaas
sout en peper na smaak
’n hand vol gekapte pietersielie
1 eetlepel groenpeperkorrels
1 teelepel paprika
100g parmesaankaas, fyngerasper
1 takkie roosmaryn, fyngekap
Só maak jy
1 Klits jou kaas met ‘n vurk tot sag. Skep die houertjies room- of maaskaas elkeen in ’n aparte bakkie uit en roer elkeen totdat dit glad is.
2 Net vir die smaak. Sprinkel ’n bietjie sout en peper oor elke bakkie en meng dit goed deur.
3 Tjoptjop ’n trio. Meng die pietersielie by die eerste bakkie in, die peperkorrels en paprika by die tweede bakkie en die parmesaankaas en roosmaryn by die derde bakkie.
Ina paarman se Olive and Rosemary werk ook baie lekker.
*
BLOUKAAS DOOPSOUS:
125gr bloukaas
125 gr roomkaas
125ml suurroom
30 gr gemalde amandels of macadamia neute
30 ml gekapte grasuie
15 ml brandewyn
3ml droe mosterdpoeier
Verpulp al die bestandele in voedselverwerker
*
HAM-EN-BLATJAN DOOPSOUS:
250gr ham
125ml mayonaise
125ml suurroom
40ml blatjan
5ml kerriepoeier
2ml suurlemoensap
Verpulp alles saam
*
MOSSELDOOPSOUS:
2 blikkies gerookte mossels
250gr maaskaas
15ml suurlemoensap
200ml suurroom
sout en peper
Verpulp alles saam
*
ADVOKADODOOPSOUS:
2 ryp advokadopeer
15ml suurlemoensap
250gr gladde maaskaas
3ml tobascosous
60ml mayonaise
30ml gekapte pietersielie
sout en peper
Verpulp alles saam
*
VINNIGE DOOPSOUS
250 ml room
250 ml ongegeurde joghurt
34 g wit uiesop poeier
Meng alles saam en laat `n rukkie staan vir die geure om te ontwikkel. Vir `n gesonder weergawe gebruik 500 ml joghurt en laat die room uit.
*
UIE DOOPSOUS
190 ml room
45 ml mayonnaise
250 g korrelrige maaskaas
5 ml fyngerasperde ui
knippie rooipeper
1 ml Aromat
Meng alles deeglik saam en verkoel ten minste 30 minute voor bediening.
*
DRIE MAKLIKE DOOPSOUSE
Jy benodig
3 bakkies room- of gladde/chunky maaskaas
sout en peper na smaak
’n hand vol gekapte pietersielie
1 eetlepel groenpeperkorrels
1 teelepel paprika
100g parmesaankaas, fyngerasper
1 takkie roosmaryn, fyngekap
Só maak jy
1 Klits jou kaas met ‘n vurk tot sag. Skep die houertjies room- of maaskaas elkeen in ’n aparte bakkie uit en roer elkeen totdat dit glad is.
2 Net vir die smaak. Sprinkel ’n bietjie sout en peper oor elke bakkie en meng dit goed deur.
3 Tjoptjop ’n trio. Meng die pietersielie by die eerste bakkie in, die peperkorrels en paprika by die tweede bakkie en die parmesaankaas en roosmaryn by die derde bakkie.
Ina paarman se Olive and Rosemary werk ook baie lekker.