Pannekoek - Sarie
(sowat 10 pannekoeke)
◾240 g (430 ml) koekmeel
◾10 ml bakpoeier
◾2 ml sout...
◾2 eiers
◾250 ml melk
◾250 ml water
◾12,5 ml suurlemoensap
◾25 ml sonneblomolie en nog om pannekoeke in te braai
Sif droë bestanddele saam in ‘n mengbak. Klits eiers tot lig en voeg melk, water, suurlemoensap en olie by. Meng goed. Maak ‘n holte in die middel van droë bestanddele en voeg die vloeistof by. Meng en klits goed tot daar geen klonte is nie. Maak die bak met ‘n lap toe en laat staan vir sowat 30 minute. Verhit sonneblomolie in ‘n kleefvrye pan. Gooi van die olie af en vee die pan uit met kombuispapier. Skep met ‘n groot lepel van die beslag in pan en wikkel die pan rond sodat die beslag die pan se bodem bedek. Sodra borreltjies bo-op die pannekoek vorm, kan jy die pannekoek omdraai. Plaas ‘n groot bord op ‘n kastrol met kookwater om die pannekoeke warm te hou. Sit die gebraaide pannekoek op die bord en besprinkel met kaneelsuiker. Sit ‘n deksel
bo-op die pannekoek en braai die res van die beslag. Rol pannekoek op soos jy dit voorsit.
Kaneelsuiker
◾200 g (250 ml) suiker
◾15 ml fyn kaneel
Meng goed
(sowat 10 pannekoeke)
◾240 g (430 ml) koekmeel
◾10 ml bakpoeier
◾2 ml sout...
◾2 eiers
◾250 ml melk
◾250 ml water
◾12,5 ml suurlemoensap
◾25 ml sonneblomolie en nog om pannekoeke in te braai
Sif droë bestanddele saam in ‘n mengbak. Klits eiers tot lig en voeg melk, water, suurlemoensap en olie by. Meng goed. Maak ‘n holte in die middel van droë bestanddele en voeg die vloeistof by. Meng en klits goed tot daar geen klonte is nie. Maak die bak met ‘n lap toe en laat staan vir sowat 30 minute. Verhit sonneblomolie in ‘n kleefvrye pan. Gooi van die olie af en vee die pan uit met kombuispapier. Skep met ‘n groot lepel van die beslag in pan en wikkel die pan rond sodat die beslag die pan se bodem bedek. Sodra borreltjies bo-op die pannekoek vorm, kan jy die pannekoek omdraai. Plaas ‘n groot bord op ‘n kastrol met kookwater om die pannekoeke warm te hou. Sit die gebraaide pannekoek op die bord en besprinkel met kaneelsuiker. Sit ‘n deksel
bo-op die pannekoek en braai die res van die beslag. Rol pannekoek op soos jy dit voorsit.
Kaneelsuiker
◾200 g (250 ml) suiker
◾15 ml fyn kaneel
Meng goed