Friday, 9 June 2017

Botterskorsie-en-kaneelsop



Botterskorsie-en-kaneelsop

(4 – 6 porsies)
700 g botterskorsie, skoongemaak en in 1 cm-skywe gesny
45 ml olyfolie...
15 ml fyn kaneel
45 ml botter
1 ui, fyngekap
2 knoffelhuisies, gekap
10 ml vars gemmer, gerasper
500 ml hoenderaftreksel
sout en varsgemaalde swartpeper

Verhit oond tot 220 °C. Plaas botterskorsieskywe op bakplaat en sprinkel olyfolie en kaneel oor. Bedek met tinfoelie en sit in warm oond. Bak vir 15 – 20 minute of tot sag.Verhit botter in pot en voeg ui, knoffel en gemmer by. Braai liggies vir 2 minute.Voeg aftreksel en ⅔ van gaar botterskorsie by. Bring tot kookpunt en laat vinnig kook vir 5 minute.Haal van die plaat af en verwerk in voedselverwerker tot gladde puree.Geur goed met sout en swartpeper. Sit voor met oorblywende gaar botterskorsie.