Eggs Benedict
Begin met 'n geposjeerde eier...



Stap 1. Gooi water in ’n kastrol – dit moet so halfvol wees. Voeg asyn by. Bring tot kookpunt. Roer die water in een rigting totdat dit ’n soort van ’n maalkolk vorm.
Stap 2. Breek ’n eier oop in ’n koppie. Gooi die eier versigtig in die middel van die maalkolk in die water.
Stap 3. Laat staan en moet glad nie verder roer nie.
Stap 4. Wanneer die eierwit gestol het, lig die eier versigtig uit met ’n gaatjieslepel.
Wenke



Nou vir die lekker Hollandaise-sous




Stap 1. Skei eiers en plaas eiergele en suurlemoensap in ’n versapper.
Stap 2. Klits eiers en suurlemoensap goed saam in die versapper.
Stap 3. Smelt botter en gooi in ’n beker. Voeg die gesmelte botter in ’n baie dun straaltjie by eiermengsel terwyl die versapper heeltyd loop. Dis soos om mayonnaise te maak.
Stap 4. Wanneer al die botter bygevoeg is, sal die sous die tekstuur van vla hê.
Om te weet
’n Baie ryk sous wat veral voorgesit word met aspersies of die ontbytgereg Eggs Benedict – ’n gehalveerde, geroosterde Engelse muffin met ham en ’n geposjeerde eier op elke helfte en dié sous bo-oor.