Winter Woepa Pasteitjie
Vooraf verhit jou oond: 180*C
Jy benodig: 2 kolwyntjie panne (24 kolwyntjies)- indien jy jou pasteitjies ewe groot wil hê. (maak sowat 12 pasteitjies - opmekaar)
Bestandele: (Beslag)
2 k Meel
2/3 t Sout
1/2 k Kakao
1 k Karringmelk
1/2 k Stork Bake
1 t Vanilje
2/3 k Bruinsuiker
1/3 k Strooisuiker
1 Eier (ekstra groot)
1. Meng meel, bakpoeier, sout en kakao saam.
2. Room Stork Bake, suiker en strooisuiker. Klits eier by.
3. Meng karringmelk om die beurt met die meel-mengsel in die margarien-mengsel in.
4. Voeg vanilje by.
5. Gooi in kolwyntjie panne.
6. Plaas jou kolwyntjie panne in die oond vir sowat 15 minute.
7. Laat hul afkoel op droograk.
Bestandele: (Vulsel)
2/3 Blikkie kondensmelk
100g Stork Bake
2 k Versiersuiker
2 e Kakao
Metode:
1. Smelt Stork Bake effens.
2. Sif versiersuiker by.
3. Voeg kondensmelk en vanilje by.
4. Plaas op stoof in 'n kastrol op medium hoogte, roer konstant vir sowat 5-10 minute.
5. Draai plaat op hoog en roer tot kook.
6. Laat die vulsel afkoel en verdik.
Afronding:
Smeer die afgekoelde vulsel op die een helfte van die pasteitjie en sit daarna die ander helfte bo-op soos 'n toebroodjie.