Wessels se rooifluweelskywe
Wessels wou nie ’n tradisionele rooifluweelkoek bak nie, maar omdat die rooi koek met wit vulsel so mooi is wou hy vlaskywe probeer.
|
- 250 g koekmeel
- 2 ml sout
- 120 g botter
- 300 g strooisuiker
- 2 groot eiers
- 5 ml vanieljegeursel
- 50 ml kookwater
- 30 ml kakao
- 200 ml karringmelk
- 5 ml Rolkem-gel (Red Velvet)
- 15 ml witasyn
- 5 ml koeksoda
Vlavulsel
- 1 l melk (gebruik vars melk)
- 200 g suiker
- 50 g botter
- 60 g koekmeel
- 50 g mielieblom
- 10 ml vlapoeier
- 2 ml sout
- 100 ml water (koud)
- 3 eiers (geskei)
- 5 ml vanieljegeursel
Versiersel
- 100 ml roomkaas
- 100 g room
- 5 ml versiersuiker
- vanieljegeursel
Instruksies
Koek
- Voer 2 losboom, vierkantige panne van sowat 25cm met bakpapier uit en smeer of spuit goed.
- Sif die meel en sout saam.
- Room die botter en suiker. Klits eiers een vir een by.
- Klop vanieljegeursel by.
- Maak ’n pasta met kakao en kookwater en klop by die smeermengsel.
- Meng die karringmelk en kleursel.
- Vou die meelmengsel en melkmengsel om die beurt by die smeermengsel.
- Los koeksoda op in die asyn en vou by die beslag. Verdeel die beslag tussen die 2 panne.
- Bak sowat 25 minute, tot ’n toetspen skoon uitkom.
- Laat koel goed af en sny die koeke mooi gelyk met ’n koekdraad of mes.
Vlavulsel
- Verhit die melk tot kookpunt in ’n groot kastrol oor matige hitte.
- Voeg botter en suiker saam en roer tot gesmelt. Haal van die stoof af.
- Klop koekmeel, mielieblom, vlapoeier, sout en water saam.
- Voeg eiergele by en klits goed.
- Klits warm melk bietjies-bietjies by om die eiers se temperatuur stadig te lig.
- Plaas alles terug in die kastrol oor matige hitte en roer deurgans tot lekker dik (dit prut so).
- Verwyder van die hitte en roer geursel by.
- Klits eierwitte tot sagte punte en vou versigtig by die vlamengsel.
- Laat koel goed af
Versiersel
- Klits die roomkaas, room, versiersuiker en geursel saam met die draadklitserhegstuk tot lekker dik.
Sit aanmekaar
- Gebruik een van die koekpanne sonder sy bodem.
- Plaas een koek onder in die pan.
- Spuit of smeer al die vlavulsel oor die koek.
- Plaas die ander koek bo-op.
- Spuit of smeer die roomkaasversiersel bo oor die koek.
- Koel goed af tot mooi gestol.
- Sny in reghoeke van 12.5 cm x 5 cm.
- Versier bo-op met eetbare blomme of suikerwerk.