Thursday, 21 July 2016

Wessels se Franse botterkoekies



Wessels se Franse botterkoekies
Dié souterige Franse botterkoekie is perfek soos dit is en Koekedoor se Wessels het net die soutkant ’n hupstoot gegee met stukkies bros spek.

Bestanddele
    
Instruksies
  1. Klits eiergele en suiker tot bleekgeel en dik.
  2. Sif droë bestanddele saam en vou by eiermengsel tot deeg vorm.  
  3. Rol die deeg uit tussen twee velle waspapier. Koel af tot styf.
  4. Smeer met eiergeel en melk.
  5. Krap lyne, vertikaal, horisontaal en diagonaal met ‘n vurk.
  6. Bak sowat vyf minute of tot begin bruin word.
  7. Druk sirkels van ongeveer 6 cm uit.
  8. Bak vir ’n verdere 10 minute tot gaar.
  9. Wenk: die koekies verhard soos hulle afkoek.