Monday, 11 July 2016

SUURLEMOEN JOGURT MUFFINS



SUURLEMOEN JOGURT MUFFINS
500 ml koekmeel
5 ml bakpoeier
5 ml koeksoda
2 ml sout
60 ml suiker

30 ml heuning
2 groot eiers, by kamertemperatuur
300 ml ongegeurde yogurt
60 ml gesmelte botter
15 ml gerasperde skil

SUURLEMOENSTROOP
80 ml suurlemoenssap
80 ml suiker
45 ml water

Sif die meel, balpoeier,koeksoda en sout saam.
Gebruik groot mengbak en meng die suiker, heuning,eiers, jogurt, gesmelte botter en suurlemoenskil. Voeg die meelmengsel hierby en roer tot net gemeng.
Verdeel beslag in gesmeerde muffinpan en bak 20 min by 190°C tot goudbruin en gaar.
Meng sap , water en suiker en verhit tot kookpunt.
Kook 1 minuut. Prik muffins as dit uit die oond uit kom en skep 10-15 ml stroop oor elke muffin.
Hou pannetjie skuins dat stroop oor hele muffin kan loop.
Laat 3 minute afkoel en lig uit.