KOOLFRIKKADELLE:
1 groot koolkop
1 pak spekvleis, gesnipper
3 uie, fyngekap...
250g sampioene
1kg maalvleis
sout en peper
speserye vir vleis
2 ekstragroot eiers
250ml wit wyn
1 groot koolkop
1 pak spekvleis, gesnipper
3 uie, fyngekap...
250g sampioene
1kg maalvleis
sout en peper
speserye vir vleis
2 ekstragroot eiers
250ml wit wyn
Voorverhit die oond tot 180C, en smeer ‘n oondbak. Trek die buiteblare van die koolkop af en kook die hele koolkop ongeveer 10 minute lank in kokende soutwater totdat die blare net sag is. Verwyder van die hitte en laat staan in water tot effens afgekoel. Braai die spekvleis, sampioene en uie tot net gaar. Skep onder in die mengbak. Meng die maalvleis, sout en peper en speserye na smaak met die eiers en vorm frikkadelle. Rol elke frikkadel in een of twee koolblare toe en rangskik op die spekmengsel. Herhaal totdat alles opgebruik is. Giet die wyn oor, bedek met foelie en bak ongeveer 1 uur tot die frikkadelle gaar is. Verwyder die foelie 10 minute voor die baktyd verstreke is.
Lewer 6-8 porsies.
Lewer 6-8 porsies.