Konfyttertjies
Maak 60 tertjies
4 x 250 ml (4 k) koekmeel
knippie sout
340 g botter
250 ml (1 k) kookwater
appelkooskonfyt
eiergeel en ’n bietjie melk, geklits
Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit ’n paar bakplate met kossproei.
- Sif die meel en sout saam. Smelt die botter in die kookwater en meng by die meel en sout. Vorm in ’n bol, bedek met kleefplastiek en verkoel minstens 4 uur.
- Rol die deeg dun uit en druk sirkels uit. Pak die sirkels op die bereide bakplate.
- Skep ’n klein bietjie appelkooskonfyt op die een helfte van elke deegsirkel. Verf die kante met water.
- Vou die ander helfte oor en druk die kante met ’n vurk vas. Herhaal met al die tertjies.
- Verf die tertjies liggies met die eiermelk en bak 25-30 minute of tot goudbruin. Laat afkoel op ’n draadrakkie. Bêre in ’n lugdigte houer.