BOBOTIEPASTEI MET APPEL EN APPELKOOS
6 porsies
Bestanddele
bietjie olie...
2 uie, gekap
5 ml (1 t) vars gekapte knoffel
5 ml (1 t) droë pietersielie
800 g beesmaalvleis
20 ml (4 t) kerriepoeier
2,5 ml (½ t) sout
1 ml swartpeper
30 ml (2 e) blatjang
15 ml (1 e) fyn appelkooskonfyt
15 ml (1 e) worcestersous
5 ml (1 t) borrie
15 ml (1 e) bruinasyn
2 appels, geskil, ontpit en gerasper
125 ml (½ k) sultanas
125 g (½ pak) appelringe, fyngekap
paar gedroogde appelkose, fyngekap
50 g (½ pakkie) amandelvlokkies
500 ml (2 k) vars witbroodkrummels
90 ml (6 e) volroommelk
1 eier
1,2 kg (400 g x 3 rolle) skilferkorsdeeg
6 porsies
Bestanddele
bietjie olie...
2 uie, gekap
5 ml (1 t) vars gekapte knoffel
5 ml (1 t) droë pietersielie
800 g beesmaalvleis
20 ml (4 t) kerriepoeier
2,5 ml (½ t) sout
1 ml swartpeper
30 ml (2 e) blatjang
15 ml (1 e) fyn appelkooskonfyt
15 ml (1 e) worcestersous
5 ml (1 t) borrie
15 ml (1 e) bruinasyn
2 appels, geskil, ontpit en gerasper
125 ml (½ k) sultanas
125 g (½ pak) appelringe, fyngekap
paar gedroogde appelkose, fyngekap
50 g (½ pakkie) amandelvlokkies
500 ml (2 k) vars witbroodkrummels
90 ml (6 e) volroommelk
1 eier
1,2 kg (400 g x 3 rolle) skilferkorsdeeg
Afronding
bietjie melk
1 eier
• Stel oond op 200 °C.
Metode
1 Verhit olie en soteer uie, knoffel en pietersielie tot ui sag is.
2 Voeg maalvleis by en braai tot gaar.
3 Voeg kerriepoeier, sout, peper, blatjang, appelkooskonfyt, worcestersous, borrie en asyn by maalvleismengsel. Meng goed.
4 Voeg ook gerasperde appel, sultanas, appelringe en appelkose by vleis en prut paar minute oor lae hitte. Haal van stoof af.
5 Roer amandels en broodkrummels by.
6 Klits melk en eier en roer by vleismengsel.
7 Rol skilferkorsdeeg bietjie dunner uit en verdeel elke vel vertikaal in helfte.
8 Skep bobotiemengsel in middel van skilferkorsdeegreghoeke. Bring kante na bo en druk bymekaar.
9 Plaas pasteie op bakplaat wat met kossproei gespuit is.
10 Afronding Klits melk en eier saam. Verf met koskwassie oor pasteie.
11 Bak vir 40 minute of tot goudbruin.
bietjie melk
1 eier
• Stel oond op 200 °C.
Metode
1 Verhit olie en soteer uie, knoffel en pietersielie tot ui sag is.
2 Voeg maalvleis by en braai tot gaar.
3 Voeg kerriepoeier, sout, peper, blatjang, appelkooskonfyt, worcestersous, borrie en asyn by maalvleismengsel. Meng goed.
4 Voeg ook gerasperde appel, sultanas, appelringe en appelkose by vleis en prut paar minute oor lae hitte. Haal van stoof af.
5 Roer amandels en broodkrummels by.
6 Klits melk en eier en roer by vleismengsel.
7 Rol skilferkorsdeeg bietjie dunner uit en verdeel elke vel vertikaal in helfte.
8 Skep bobotiemengsel in middel van skilferkorsdeegreghoeke. Bring kante na bo en druk bymekaar.
9 Plaas pasteie op bakplaat wat met kossproei gespuit is.
10 Afronding Klits melk en eier saam. Verf met koskwassie oor pasteie.
11 Bak vir 40 minute of tot goudbruin.