Tuesday, 3 May 2016

Karoo-lamspotjie:




Karoo-lamspotjie:
Dié resep is genoeg vir 4 tot 6 mense. Voorbereidingstyd: 40 minute. Kooktyd: 3 ure....
Jy benodig:
4 groot uie, geskil en gekap
4 eetlepels sonneblom- of olyfolie
4 teelepels medium kerriepoeier
1 teelepel gekneusde, droë naartjieskil
1 eetlepel gemaalde komyn
2 rooi brandrissies, fyn gekap
1 eetlepel gemaalde koljander
4 kerrieblare
4 lourierblare
600 g lamsnek of -skenkel, in blokkies of net gesny
1 suurlemoen se sap
4 groot aartappels, geskil en gekap
4 wortels, geskil en gekap
250 g botterskorsie, geskil en gekap
5 knoffelhuisies, fyn gekap
200 g spinasie
1 eetlepel sout
Metode: Verbruin die uie in ’n potjie oor medium hitte. Voeg die kerriepoeier, naartjieskil, komyn, brandrissie, koljander, kerrie- en lourierblare by. Braai dit vir sowat 1 minuut. Voeg die vleis by en verbruin dit saam met die uie en speserye. Gooi genoeg kookwater by sodat die vleis net bedek is en voeg die suurlemoensap by. Verlaag die hitte en laat dit prut. Voeg dan ’n laag aartappels, wortels, botterskorsies, die knoffel en laastens die spinasie bo-op. Geur met sout en plaas die deksel terug – sonder om dit te roer. Laat dit prut vir omtrent 3 ure totdat die vleis sag en die groente gaar is. Gebruik ’n groot lepel om dit op te skep en sit dit voor saam met rys, stampmielies en bone, potbrood en blatjang-atjar.