DOODEET WORSGEREG
BENODIG:...
1 ui
1 soetrissie
25ml sonneblomolie
10ml kerriepoeier
2ml borrie
500ml kookwater
12,5ml blatjang
5ml sout
knypie peper
500g rou boerewors
410g appelkooshelftes
375ml rou rys
grasuie vir garnering (opsioneel)
MAAK SO:
Skil en kap ui fyn. Halveer, en sny die soetrissie aan repies. Soteer uie en soetrissie in olie. Voeg kerriepoeier en borrie by en roerbraai effens. Voeg kookwater, sout en peper en blatjang by en kook 2 minute lank. Sny wors in stukkies en pak dit in oondvaste bak. Skep uiemengsel oor wors en versprei egalig. Versprei appelkoos helftes oor wors en giet sap ook oor. Strooi rys bo-oor, plaas deksel op en bak teen 200C, 45 minute lank. Roer liggies om, garneer met uiegras en sit warm voor. Lewer 4-6 porsies.
BENODIG:...
1 ui
1 soetrissie
25ml sonneblomolie
10ml kerriepoeier
2ml borrie
500ml kookwater
12,5ml blatjang
5ml sout
knypie peper
500g rou boerewors
410g appelkooshelftes
375ml rou rys
grasuie vir garnering (opsioneel)
MAAK SO:
Skil en kap ui fyn. Halveer, en sny die soetrissie aan repies. Soteer uie en soetrissie in olie. Voeg kerriepoeier en borrie by en roerbraai effens. Voeg kookwater, sout en peper en blatjang by en kook 2 minute lank. Sny wors in stukkies en pak dit in oondvaste bak. Skep uiemengsel oor wors en versprei egalig. Versprei appelkoos helftes oor wors en giet sap ook oor. Strooi rys bo-oor, plaas deksel op en bak teen 200C, 45 minute lank. Roer liggies om, garneer met uiegras en sit warm voor. Lewer 4-6 porsies.