Thursday, 21 April 2016

Vinnige Boontjiesop




Vinnige Boontjiesop 2 Blikkies suikerbone – gedreineer
3-4 Sopbene
2 liter water
Paar repies spek klein gesny en uitgebraai
1 Aartappel in dobbelsteentjies gesny
1 ui fyn gekap
1 pakkie beesstertsop
Sout & Peper, knypie gemengde kruie
Metode:
Braai helfte van uie in bietjie botter, voeg sopbene en gedreineerde bone by, bedek net met water en kook saam tot baie sag.
Voeg ui, aartappel en res van water by en kook tot aartappel sag is.
Maak pakkie sop met bietjie water aan en voeg by.
Laat goed deurkook en druk weer fyn indien nodig.
Geur met sout, peper, kruie en spek. (Proe eers want pakkie sop het reeds sout in)
Roer goed deur. Bedien met vars brood.
Indien dikker sop verkies kan minder water gebruik word
(Foto geleen)