Thursday, 18 February 2016

Paasfees-Simnelkoek



Paasfees-Simnelkoek - Huiskok
Die resep bak ‘n familiegrootte koek, genoeg vir 15 snye.
Jy het nodig:
500 ml suiker
250 g botter
4 eiers
500 ml meelblom
Knypie sout
500 ml korente
375 ml Sultanas
125 ml fyngemaalde amandels
5 ml gemengde speserye
Gerasperde skil van ½ suurlemoen
Paar druppels amandel-geursel
3 ml koeksoda
190 ml melk
Gekoopte marsepein vir versiering

Metode
Voorverhit die oond to 150ºC. Smeer 2 groot koekpanne. In ‘n groot mengbak, voeg die suiker by die botter en verroom. Klop die eiers een op ‘n keer by saam met ‘n bietjie van die meel en meng tot die beslag styf en glad is.  Voeg die oorblywende meel, sout, vrugte, neute, speserye, amandelgeursel, koeksoda en melk by. Meng goed. Plaas die helfte van die mengsel in elke koekpan en maak die oppervlakte goed gelyk.  Bak nagenoeg 2½ uur. Die koek is gaar as jy ‘n metaalpen indruk en dit skoon uitkom. Haal koek uit die oond en laat behoorlik afkoel. Versier met marsepein tussen die twee lae en bo-op. Rol 11 marseleinballetjies (so groot soos okkerneute) en plaas in ‘n sirkel bo-op.