Maalvleispoffers
Lewer 15 pasteitjies
Bereiding: 10 min.
Gaarmaak: 30 min.
15 ml (1 e) olie
½ ui, fyn gekap
1 knoffelhuisie, fyngedruk
400 g beesmaalvleis
15 ml (1 e) rooikerriepasta
250 ml (1 k) bevrore gemengde groente
60 ml (¼ k) water
’n hand vol koljanderblare, gekap
2 x 400 g skilferkorsdeeg
1 eier, liggies geklits
blatjang, vir voorsit
- Verhit die olie in ’n pan oor matige hitte. Braai die ui en knoffel tot sag. Voeg die maalvleis by en braai 5 min. terwyl jy roer. Roer rooikerriepasta by vleismengsel in.
- Voeg die gemengde groente en water by. Laat prut 3 min. Voeg die ertjies en koljander by. Sit eenkant om af te koel.
- Rol die deeg uit op ’n oppervlak wat liggies met meel bestrooi is. Sny teekoppiegrootte-sirkels uit en skep 2 e maalvleismengsel op elkeen. Druk die kant saam om te verseël. Herhaal met die oorblywende maalvleis en deeg.
- Verf met eier en bak 20 min. of tot goudkleurig. Sit voor saam met blatjang