Wednesday, 2 September 2015

Laekoolhidraat-lasagne




Laekoolhidraat-lasagne
GENOEG VIR 6 MENSE
Bereiding: 30 min.
Gaarmaak: 40 min.
...
VLEISSOUS
45 ml (3 e) olie
1 ui, gekap
4 knoffelhuisies, fyngedruk
250 g spek, in stukkies gesny
750 g ekstramaer beesmaalvleis
65 g tamatiepasta
1 blik (410 g) gekapte tamaties
1 blik (410 g) tamatiepuree
100 g kersietamaties
15 ml (1 e) gekapte roosmaryn
sout en peper na smaak
45 ml (3 e) suiker
2 ml (½ t) paprika
125 ml (½ k) rooiwyn of vleisaftreksel
SPINASIE-KAASSOUS
1 pak (300 g) spinasie, verhit tot verwelk en fyn gekap
230 g roomkaas
230 g ricotta
125 ml (½ k) fyn gerasperde parmesaankaas
fyn gerasperde skil van 1 suurlemoen
AFRONDING
3-4 eiervrugte, in die lengte in dun skywe gesny
olie vir oorsprinkel
375 ml (1½ k) mozzarellakaas, gerasper
Verhit die oond tot 180 °C.
1. Smeer ’n oondbak wat ook in die vrieskas kan gaan; so nie, gebruik tinfoeliebakkies.
2. Vleissous Verhit die olie en braai die ui en knoffel tot sag. Voeg die spek by en braai. Voeg die maalvleis by en roer tot net gaar. Voeg die res van die bestanddele by en laat prut tot geurig, sowat 10 min. Spinasie-kaassous Meng al die bestanddele.
3. Afronding Pak eiervrug in ’n enkellaag in ’n oondpan, geur met sout en peper en sprinkel ’n bietjie olie oor. Oondbraai tot gaar.
4. Skep ’n laag vleissous in die oondbak. Pak ’n laag eiervrug bo-op en skep ’n laag kaassous oor. Herhaal, eindig met die kaassous en sprinkel mozzarella oor. Bak 20 min. Koel af, bedek en vries.