Uie en Soetrissie Brood
Lewer 2 minibrode of 1 groot brood
Bereiding: 20 min.
Baktyd: 55 -60 min.
1 ui, gekap
1 rooi soetrissie, gekap
1 groen soetrissie, gekap
125 ml (½ k) cheddarkaas, gerasper
30 ml (2 e) sonneblomolie
125 ml (½ k) melk
15 ml (1 e) vars pietersielie, gekap
10 ml (2 t) droë uievlokkies
5 ml (1 t) knoffel-en-krui-speserye
2 groot eiers
625 ml (2½ k) broodmeel
15 ml (1 e) bakpoeier
sout en pas gemaalde swartpeper
60 ml (¼ k) pampoenpitte
Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer twee 15 x 9 cm broodpanne of een pan van 22 x 8 cm.
- Meng die ui, soetrissies, kaas, olie, melk, pietersielie, uievlokkies, speserye en eiers in ’n groot bak.
- Sif die meel en bakpoeier saam, geur met die sout en peper en voeg by die uiemengsel. Roer liggies tot al die bestanddele goed gemeng is.
- Verdeel die mengsel tussen die voorbereide panne, sprinkel die pampoenpitte bo-op en bak 1 uur of tot ’n toetspen skoon uit die middel kom.