Sjinese soet-suur hoender
|
|
Deur: Nina Timm |
|
Bestanddele 1 kg ontbeende hoenderborsies, in klein stukkies gesny (of 1½ kg hoenderstukke - ek gebruik boudjies en dye) sout en peper 250 ml Maizeina 2 - 3 eiers 375 ml olie
Sous 250 ml suiker 175 ml ryswynasyn, of witwynasyn 100 ml tamatiesous 25 ml sojasous 1 duimgrootte stuk gemmer, gerasper 2 knoffelhuisies, gerasper sap van 1 lemmetjie |
Metode Voorverhit die oond tot 180 grade Celsius. Geur die hoender met sout en peper. Plaas mielieblom in 'n plastieksak en voeg die hoender by. Maak die sak toe en skud dit totdat al die hoenderstukke bedek is met die mielieblom. Klits die eier in 'n bakkie en gooi die hoenderstukke daarin, en meng om al die hoenderstukke met eier te bedek. Verhit die olie in 'n pan of wok en braai die hoenderstukke totdat dit begin verkleur. (Die hoender hoef nie gaar te wees nie omdat dit nog gaan kook in die oond) Plaas die hoender in 'n oondbak. Meng al die bestanddele vir die sous, en giet dit oor die hoender. Plaas dit in die oond en bak vir sowat 1 uur. Draai elke nou en dan die hoender om sodat dit aan alle kante bedek is met die heerlike taai soet-suur sous. |