Friday, 20 February 2015

Wortelbrood




Wortelbrood
Lewer 4 klein of 2 groot broodjies
Bestanddele:
 450 g gerasperde wortels
 1 pak ontpitte dadels (250 g) fyn gesny
 200 g suiker (250 ml) (1 k)
 gerasperde skil en sap van 1 lemoen
 10 ml koeksoda (2 t)
 15 ml kaneel (3 t)
 2 ml gemaalde gemmer
 6 eiers geklits
 1 pak pitlose rosyne (250 g)
 pak glans kersies (100 g, gehalveer)
 250 ml water (1 k)
 250 ml kookolie (1 k)
 500 g koekmeelblom (4 k) rond
 10 ml bakpoeier (2 t)
 5 ml sout (1 t)
 2 ml gemaalde naeltjies
 2 ml gemaalde neute
Metode:
 1. Verhit wortels, rosyne, dadels, kersies, suiker, water, kookolie en lemoenskil saam tot kookpunt.
 2. Kook 5 minute en laat afkoel.
 3. Sif droë bestanddele saam.
 4. Roer geklitste eiers by wortelmengsel.
 5. Dan droë bestanddele by die mengsel.
 6. Voeg lemoensap by en meng goed.
 7. Skep in panne en bak 1 uur.
Toets of gaar is met toetspennetjie.