Friday, 20 February 2015
Lamsosaties met fetakaas
Lamsosaties met fetakaas
Genoeg vir 4
Gasbraai
Ketelbraai direk
Vuur van hout of houtskool
Bestanddele:
500 g lamsmaalvleis
3 knoffelhuisies, fyngedruk
‘n ruim knippie kardemom
5 ml (1 t) fyn komyn
‘n 2,5 cm-stuk gemmerwortel, geskil en gerasper
7,5 ml (1½ t) brandrissiepasta
‘n klein bossie vars koljander, fyngekap
12 houtsosatiestokkies, in water geweek vir 30 minute
olyfolie
4 wiele fetakaas
varsgemaalde swartpeper
Metode:
1. Meng die lamsmaalvleis, knoffel, speserye, gemmer, brandrissiepasta en koljander.
2. Maak jou hande klam en vorm 12 vleisballetjies uit die mengsel. Plaas 3 op elke sosatiestokkie. Spuit die braairooster met kleefwerende kossproei en braai die sosaties vir 10 – 15 minute in totaal – draai dit net een keer om.
3. Smeer olyfolie oor die fetakaaswiele en sprinkel swartpeper oor net voordat die sosaties klaar gebraai is. Maak die fetawiele oor die gasvlam of kole warm vir sowat 2 minute aan ‘n kant, of totdat dit net-net sag raak. Sit dit saam met die sosaties voor. ‘n Slaai van kropslaai, komkommer en tamatie gaan goed hierby.