Thursday 13 November 2014

SPRINKAANKOEK




SPRINKAANKOEK
(‘n Gewilde lekkerny uit ‘n beroemde Britse bakkery)
Onderste laag:
Jy benodig
200g donker sjokolade
200g botter
250g versiersuiker
3 eiers, geklits
120g bruismeel
Metode
Smelt sjokolade oor stomende water
 Klits botter en suiker tot romerig
 Klits eiers stadig by
 Meng meel vou
 Roer sjokolade by
 Voer bakplaat (23cm x 32cm) met bakpapier en smeer beslag bo-oor
 Bak in oond vir 30 minute teen 170˚C
 Laat afkoel
Groen laag:
Jy benodig
250ml dubbelroom
1kg wit sjokolade, gekap
1 eetlpl kruisementgeursel
2 druppels groen voedselkleursel
Metode
Verhit room in kastrolletjie
 Voeg sjokolade by en roer tot gesmelt
 Verwyder van hitte en roer geursel en kleursel by
 Bedek en plaas in yskas vir 1 uur, roer af en toe
Sjokolade laag:
Jy benodig
125ml dubbelroom
 270g donker sjokolade, gekap
Metode
Verhit room in kastrolletjie
 Voeg sjokolade by en roer tot gesmelt
 Verwyder van hitte, bedek en plaas in yskas vir 30 minute, roer af en toe
 Smeer groen mengsel oor gebakte laag
 Bedek en plaas in yskas vir 30 minute of tot ferm
 Smeer sjokolademengsel versigtig bo-oor
 Bedek losweg en plaas oornag in yskas
 Sny in blokkies
(Die Nataniël Tafel)