Friday, 7 November 2014
soet-suur yskas tert
soet-suur yskas tert
Bestanddele:
2 pakkies Tennisbeskuitjies
suurlemoensap vir sprinkel oor beskuitjies
1 pakkie suurlemoenjellie (maak aan en sit in vrieskas vir so 10 minute, dit moet nie heeltemal stol nie, net yskoud wees en bewe)
1 koppie suurlemoensap
1 blikkie kondensmelk
1 blikkie grenadella moes
1 blikke fyngemaakte vrugte (bv perskes)
250 ml vars room
1 Peppermint Crisp of Flake
Metode:
Pak ‘n lagie Tennisbeskuitjies in ‘n glasbak. Meng die kondensmelk, grenadella moes en fyngemaakte vrugte saam. Skep ‘n lagie oor die beskuitjies. Wissel af met beskuitjies en kondensmelk mengsel (so 3 lagies).
Meng die suurlemoenjellie en suurlemoensap. Gooi bo-oor. Sit in yskas vir ‘n halfuur.
Klop die room tot styf. Smeer oor die tert. Krummel of rasper die Peppermint Crisp of Flake bo-oor.
Sit terug in yskas vir 4-6 ure.