Friday, 7 November 2014

soet-suur yskas tert




soet-suur yskas tert
Bestanddele:
 2 pakkies Tennisbeskuitjies
 suurlemoensap vir sprinkel oor beskuitjies
 1 pakkie suurlemoenjellie (maak aan en sit in vrieskas vir so 10 minute, dit moet nie heeltemal stol nie, net yskoud wees en bewe)
 1 koppie suurlemoensap
 1 blikkie kondensmelk
 1 blikkie grenadella moes
 1 blikke fyngemaakte vrugte (bv perskes)
 250 ml vars room
 1 Peppermint Crisp of Flake
Metode:
 Pak ‘n lagie Tennisbeskuitjies in ‘n glasbak. Meng die kondensmelk, grenadella moes en fyngemaakte vrugte saam. Skep ‘n lagie oor die beskuitjies. Wissel af met beskuitjies en kondensmelk mengsel (so 3 lagies).
 Meng die suurlemoenjellie en suurlemoensap. Gooi bo-oor. Sit in yskas vir ‘n halfuur.
 Klop die room tot styf. Smeer oor die tert. Krummel of rasper die Peppermint Crisp of Flake bo-oor.
 Sit terug in yskas vir 4-6 ure.