Suikerlose gemmerkoekies
Lewer 24
Bereiding: 10 min.
Bak: 10 min.
250 ml (1 k) meel
125 ml (½ k) hawermoutsemels
5 ml (1 t) fyn gemmer
2,5 ml (½ t) fyn gemengde spesery
2,5 ml (½ t) koeksoda
60 ml (¼ k) xylitol-versoeter
45 ml (3 e) water
40 g margarien
1 groot eier
Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer 1 of 2 bakplate.
- Meng die meel, hawermoutsemels, gemmer, gemengde spesery en koeksoda.
- Verhit die versoeter en margarien saam in ’n kastrol oor lae hitte. Giet die water stadig in terwyl jy roer tot die versoeter opgelos het.
- Voeg die versoetermengsel en eier by die droë bestanddele en meng goed.
- Rol die deeg in balletjies en rangskik op die bakplaat of bakplate. Maak dit effens plat met hou hand of die onderkant van ’n glas. Laat op ’n draadrak afkoel.