Baksakkie-vleis
Genoeg vir 4-6 mense
Bereiding: 10 minute
Gaarmaaktyd: sowat 2½ uur
1,3 kg heel borsstuk of ontbeende dikrib (gerol), skof of bolo
15 ml (1 e) Franse mosterd of heelkorrelmosterd
1 pakkie (60 g) sampioenroomsoppoeier
10 piekeluie
2 selderystingels, in stukke gesny
1 suurlemoen, geskil en in stukke gesny
Voorverhit die oond tot 160 °C.
- Smeer die vleis met die mosterd, strooi die sampioensoppoeier oor en plaas dit in ’n baksakkie. Bind die sakkie lossies toe en prik ’n paar gaatjies.
- Plaas die baksakkie in ’n oondpan en bak 45 minute vir elke 500 g vleis. Maak die sakkie oop en voeg die uie, seldery en suurlemoenstukke by. Bind dit weer toe en bak nog 45 minute of tot die vleis sag is.
- Sit voor met gebakte aartappels en gestoomde groen groente.