Thursday 17 July 2014

Romerige spinasie sop

Romerige spinasie sop
 
• Bestanddele 
• 1 eetlepel olyfolie 
• 1 uie, gehalveer, grof gekap 
• 2 knoffelhuisies, gekneus 
• 2 teelepels fyn komyn 
• 1L (4 koppies) groente of hoenderaftreksel 
• 4 (ongeveer 1 kg) aartappels, geskil, grof gekap 
• 2 trosse Engels stingels afgesny, gewas 
• Sout en vars gemaalde swartpeper 
• 65gr (1/4 koppie) suur room 
• Vars brood om saam op te dien

Metode
1. Stap 1 
Verhit die olie in 'n groot kastrol oor medium hitte. Voeg die ui en braai, roer, vir 5 minute of tot sag. Voeg die knoffel en komyn by en kook, braai vir 30 sekondes, of totdat aromatiese. 
2. Stap 2 
Verhoog die hitte. Voeg die aftreksel by en bring tot kookpunt. Voeg aartappel by en verminder hitte na medium. Prut onbedek vir 10 minute of tot die aartappel sag is. Voeg spinasie by en kook vir 2-3 minute of tot die spinasie verlep. Sit opsy vir 10 minute tot effens afgekoel. 
3. Stap 3 
Plaas die helfte van die spinasie mengsel in die bak van 'n voedselverwerker en verwerk tot glad. Sit die in 'n skoon kastrol. Herhaal met die prosesmet die oorblywende spinasie mengsel. Plaas oor lae hitte en kook, roer, vir 4-5 minute of tot deurwarm. Verwyder van die hitte. Proe en geur met sout en peper. 
4. Stap 4 
Skep sop met ‘n lepel in borde.  Skep 'n skeppie suurroom bo - op en geur met peper. Bedien met vars brood


Romerige spinasie sop
• Bestanddele
• 1 eetlepel olyfolie
• 1 uie, gehalveer, grof gekap ...
• 2 knoffelhuisies, gekneus
• 2 teelepels fyn komyn
• 1L (4 koppies) groente of hoenderaftreksel
• 4 (ongeveer 1 kg) aartappels, geskil, grof gekap

• 2 trosse Engels stingels afgesny, gewas
• Sout en vars gemaalde swartpeper
• 65gr (1/4 koppie) suur room
• Vars brood om saam op te dien
Metode
1. Stap 1
Verhit die olie in 'n groot kastrol oor medium hitte. Voeg die ui en braai, roer, vir 5 minute of tot sag. Voeg die knoffel en komyn by en kook, braai vir 30 sekondes, of totdat aromatiese.
2. Stap 2
Verhoog die hitte. Voeg die aftreksel by en bring tot kookpunt. Voeg aartappel by en verminder hitte na medium. Prut onbedek vir 10 minute of tot die aartappel sag is. Voeg spinasie by en kook vir 2-3 minute of tot die spinasie verlep. Sit opsy vir 10 minute tot effens afgekoel.
3. Stap 3
Plaas die helfte van die spinasie mengsel in die bak van 'n voedselverwerker en verwerk tot glad. Sit die in 'n skoon kastrol. Herhaal met die prosesmet die oorblywende spinasie mengsel. Plaas oor lae hitte en kook, roer, vir 4-5 minute of tot deurwarm. Verwyder van die hitte. Proe en geur met sout en peper.
4. Stap 4
Skep sop met ‘n lepel in borde. Skep 'n skeppie suurroom bo - op en geur met peper. Bedien met vars brood