AVOKADO MOUSSE KOEK!
Jy benodig
125g sout beskuitjies90ml botter, gesmelt
3 groot ryp avokadopere
sap en fyngerasperde skil van 1/2 suurlemoen
knippie seesout
knippie witpeper
3 eiers, geskei
3 velle gelatien
250g sagte roomkaas
1 eetlepel vars grasuie, fyngekap
1 eetlepel gemengde vars kruie, fyngekap
250ml vars room
knippie koeksoda
Metode
Krummel beskuitjies en meng met gesmelte botterVoer bodem van medium vierkantige losboompan met bakpapier
Druk krummels op bodem vas
Skil en ontpit avokadopere, maak fyn in mengbak
Meng skil en sap by, geur liggies met sout en witpeper
Klits eiergele in aparte mengbak tot liggeel en skuimerig
Maak roomkaas fyn en meng met grasuie en kruie
Vou avokado by
Meng eiergele by
Laat gelatienvelle sag word in warm water en meng by
Klits room tot sagte punte vorm en vou by
Proe en geur indien nodig
Klits eierwitte met knippie koeksoda tot stywe punte vorm, vou by mengsel
Skep bo-op krummelkors
Bedek en plaas in oornag in yskas
Sny in vierkante en bedien met vars kruieslaai